News

OMG! Je kunt nu ook algenhotdogs en insectenburgers eten bij IKEA

Dat je lekker kunt eten bij IKEA moge duidelijk zijn. De Zweedse gehaktballetjes en hotdogs gaan als warme broodjes over de toonbank en dat begrijpen we helemaal. Maar IKEA komt nu ook nog met twee nieuwe varianten van de gehaktballetjes, namelijk: gehaktballetjes met meelwormen(!) en gehaktballetjes met groente en bieten. Waarom? De IKEA wil zich inzetten meer inzetten voor duurzaam voedsel. Het blijft niet alleen bij de nieuwe gehaktballetjes, want er komen nog meer bijzondere, nieuwe gerechten op de menukaart. 

Als we IKEA zeggen denken we niet alleen aan de Zweedse gehaktballetjes, maar ook aan de klassieke hotdogs. Er bestaan al veel vegetarische varianten van de hotdogs, maar Ikea doet daar nog een schepje bovenop. Het voedsellaboratorium heeft het voor elkaar gekregen om een eigen draai aan het concept te geven. Een hotdog zonder dog, maar wel met alg. 

View post on Twitter

De hotdog bevat dezelfde ingrediënten als de vegetarische hotdog, maar het broodje is groen. Het broodje is namelijk gemaakt van spirulina, een algensoort… Daarnaast komt er ook nog een insectenburger op de kaart. Eén van de meest aanwezige ingrediënten van de burger is: meelworm. Wij zijn erg benieuwd naar hoe de nieuwe gerechten zullen smaken… Het is helaas nog niet bekend wanneer de nieuwe creaties in de winkel te verkrijgen zijn.

View post on Twitter

 

Bron: metronieuws.nl, ad.nl | Beeld: Pixabay