Beauty

Door deze fouten wordt jouw haar dunner (én jij maakt ze ook!)

Het laatste wat wij meiden willen is dun en futloos haar. Zodra we dit constateren gaan we meteen op zoek naar de beste shampoos die dit tegen gaan. Het is natuurlijk hartstikke genetisch bepaald hoe lang en dik jouw lokken zijn, toch proberen we er alles aan te doen om het dunner worden van onze dierbare lokken tegen te gaan. In plaats van oplossingen te geven gaan wij kijken naar hoe je het voorkomt. Girlscene heeft 5 oorzaken verzameld waardoor jouw haar dunner wordt.

1. Té veel haarproducten
Hier kunnen we heel kort en krachtig in zijn: gewoon niet doen. Door veel te veel producten in je haar te smeren of sprayen zien jouw lokken niet alleen dunner uit maar oogt het ook niet heel lekker. We willen juist dat ons haar er gezond uitziet en niet als een grote smeerboel. Dus gebruik alleen het hoognodige product voor je haar, en niet alle mikmak tegelijk. En als je toch iets van product in je haar wilt doen, vind je in dit artikel zes haarproducten die ieder meisje nodig heeft.

2. Je hebt vaak een staart in
Een staart is gewoon super makkelijk en snel gefixt… we know. We zijn er ook allemaal schuldig aan dat we onze haren misschien iets te vaak vastmaken. Niet zo goed, want ons haar wordt namelijk lichtelijk gemarteld als ze elke dag met een elastiekje zijn vastgemaakt. Meestal maak je de staart op dezelfde plek als altijd, waardoor het haar beschadigd op de plek waar het elastiekje zit. Gooi je haren wat vaker los, dat is gezonder en fijner aan je hoofd. En als je je haren in een staart doet, is dit elastiekje een oplossing.

3. Scheiding te lang op een plek
Betrap jij jezelf er ook op dat je de scheiding van je haar altijd hetzelfde draagt? Guilty! Het klinkt erg gek en logisch tegelijk. Doordat jij jouw scheiding altijd op dezelfde plek draagt kan het zijn dat het haar aan de ene kant dun wordt. Gooi je haar wat vaker door elkaar, zo krijgt je kruin ook wat meer adem. Wanneer jij je haren lekker door elkaar gooit zorgt dit er ook nog voor dat het minder zwaar is voor je haar. Zo creëer je in een handomdraai een nieuwe look, we like!

4. Geen aandacht voor de hoofdhuid
Als je mooi haar wilt, heeft jouw hoofdhuid ook aandacht nodig. Je moet het probleem altijd bij de oorsprong aanpakken, de hoofdhuid dus. Hier verzamelen alle afvalstoffen zich, door het hoofd goed te verzorgen en te voeden blijft je bol lekker fris. Zo ga je ook tegelijk dun haar tegen, een win-win-situatie dus! In dit artikel lees je meer over de verzorging van jouw hoofdhuid. 

5. Jouw haar komt (te) vaak in aanraking met hitte
Allemaal hebben we dezelfde struggle: heb je krullen dan wil je steil haar en andersom. Hierdoor kom je waarschijnlijk vaak in aanraking met een krul- en/of stijltang… erg veel hitte dus. Dit is niet zo goed voor je haar, hoe meer je gebruik maakt van hitte hoe dunner jouw dierbare lokken worden. Ook het te heet föhnen van je lokken kan resulteren in slappe lokken. Vermijd zoveel mogelijk hitte… you can do this!

Shop hier onze favoriete producten voor gezond haar 

 

Bron: The Model House, Elle, Good Housekeeping | Beeld: Pixabay