Lifestyle

Yes! Met deze peptalk kom jij je eindexamens door

Het is bijna zover, het einde van jouw middelbare schoolcarrière. Van brugmug tot de oudste van de school, je hebt het allemaal meegemaakt de afgelopen paar jaar. Een van de spannendste periodes van deze schoolcarrière is inmiddels in volle gang: de eindexamens. Hier hangt erg veel van af en je wilt de examens dan ook zeker weten rocken! Maar zodra je op de helft zit van deze twee weken zwoegen, begin je er langzaam genoeg van te krijgen. Tijd voor een peptalk dus. Girlscene vrolijkt je in deze spannende tijd maar al te graag op en heeft voor alle examenkandidaten de leukste gedachtes op een rijtje gezet.

Je bent op de helft
Als het goed is zit je nu in de tweede week van je eindexamens, en heb je al een aantal examens erop zitten. Hoera! Je hebt de eerste week in ieder geval al overleeft and you did great! Als jij je uiterste best hebt gedaan om de eerste examens te knallen, dan heb je nu al een applausje verdiend. Meer als je best (en natuurlijk goed leren) kun je niet doen, probeer hier bij elk examen aan te denken. Je hebt jezelf goed voorbereid, bent uitgerust en je doet je uiterste best… dat is toch super?! In deze spannende periode moet je absoluut niet in de stress raken, blijf altijd positief en vraag dit ook aan je omgeving. Je merkt meteen dat deze positieve vibe je een extra zetje geeft om ook de tweede week van de examens te rocken.

Geniet ervan
Dit klinkt misschien totaal niet aantrekkelijk, maar toch is het zo. Probeer ervan te genieten, ook al heb je hier op dit moment totáál geen zin in (en dat snappen we ook wel ergens). Maar deze periode is toch wel een speciale periode in je leven. Voor het eerst heb jij een serieus diploma binnen handbereik… en dan hebben we het niet over een strikdiploma ;-). Je krijgt een hechtere band dan ooit met al je klasgenoten en dat jij nu diegene bent waarvoor de bordjes “Ssst eindexamens” ophangen, laten je toch wel een klein beetje speciaal laten voelen. Dus… geniet!

Weet waar je het voor doet
Eindexamens zijn vermoeiend, dat weten we allemaal. Maar wanneer je even in een dipje zit, bedenk je dan waar je het allemaal voor doet. Als het goed is ga je nadat je bent geslaagd en een welverdiende vakantie hebt gehad studeren, iets wat je nu écht leuk vindt. Geen moeilijke wiskunde sommen meer of tijdlijnen bij geschiedenis, je gaat binnenkort helemaal zelf ontdekken waar jouw interesses liggen. Een grote stap naar een mooie toekomst, daar doe je het voor. En als je dit net iets te spannend vindt om nu al over na te denken, denk dan aan die mega lange zomervakantie die jou te wachten staat. Een welverdiende vakantie van dik drie(!) maanden lang, zo’n mooi vooruitzicht heb je toch nog nooit gehad?! 😉

Nog even doorbijten girls, en dan kunnen jullie een heel groot hoofdstuk afsluiten! Bizar toch, na zo’n lange tijd middelbare school is het bijna tijd voor een nieuw avontuur. Probeer deze laatste week nog even alles te geven en voor dat je het weet zit het er alweer op. You’re gonna rock these exams!

Beeld: iStock