Lifestyle

7 tips voor een knallend examenfeest

Na je eindexamens spring jij waarschijnlijk een gat in de lucht, bij wijze van spreken dan. Je bent ein-de-lijk van die rot examens af en na twee weken zwoegen mag je lekker relaxen. Er wordt natuurlijk vanuit gegaan dan je gaat slagen voor je diploma en dat verdiend zeker een feestje. Je hebt minimaal vier jaar middelbare school overleefd en dat mag zeker (groots) gevierd worden… met een examenfeest! Wil je weten hoe je dit het best kan aanpakken? Girlscene heeft 7 tips verzameld zodat jouw examenfeest eentje wordt voor in de boeken. Let’s do this!

1. Brainstormsessie
Het moeilijkste van een examenfeest organiseren is het brainstormen erover. Bij het organiseren van een feest komt nog best wel veel kijken. Het is slim om samen met je ouders alles op een rijtje te zetten en alle informatie in bijvoorbeeld een notitieboekje te schrijven. Als je ouders instemmen voor een feestje gaat het echte werk beginnen. Hou je een examenfeest alleen of samen met vriendinnen? Het heeft allebei voor- en nadelen. Een feestje in je eentje organiseren betekent ook dat alle cadeaus aan jou zijn gericht en alles om jou draait. Je moet er dan wel rekening mee houden dat jij niet de enige bent die een examenfeest organiseert en er nog een heleboel andere geslaagden zijn. Dit betekent dat er een hoop feestjes zullen zijn om naar toe te gaan. Samen een feest verzorgen bespaart je tijd, misschien wel drie feestjes in één en de kosten worden ook nog eens verdeeld. Vergeet ook niet dat de voorbereidingen een stuk gezelliger zijn mét vriendinnen. De juiste keuze maken is ook zó moeilijk!

2. Kies een datum
Nadat je hebt gebrainstormd over hoe je het gaat aanpakken is het handig om meteen de datum vast te zetten. Jij bent natuurlijk niet de enige die een Examenfeest gaat organiseren in deze periode, dus het is belangrijk dat je snel een datum prikt. Zo voorkom je veel afmeldingen en hebben anderen geen twee feestjes op één dag (dit kun je natuurlijk nooit voorkomen).

3. Thuis of een andere locatie
Het ligt aan het budget en het aantal vriendinnen die je uitnodigt waar je het feestje houdt. Het is natuurlijk altijd lekker dat als het feestje voorbij is je zo dicht mogelijk bij je bed in de buurt bent, maar een nadeel is alle troep die je thuis moet opruimen.  Denk er dus goed over na welke mogelijkheden je hebt en wat uiteindelijk de beste optie is.

4. De gastenlijst
Dit is misschien wel het moeilijkste van alles: het maken van de gastenlijst. Nodig je alleen je beste vriendinnen uit, de hele klas of wordt het een gemengd feest met vriendinnen én familie? Hoe meer mensen hoe meer gezelligheid en cadeautjes natuurlijk, maar dit betekent ook meer inkopen doen. Het is dus enorm belangrijk om hier echt even goed bij stil te staan, je zit namelijk ook niet te wachten op waarom-ben-ik-niet-uitgenodigd-WhatsAppjes! Als je 100% overtuigd bent van de gemaakte gastenlijst kun je heel makkelijk een Facebookevent aanmaken, zo kun je in één keer zien wie er wel komen en wie niet. Super handig voor de inkopen. 😉

5. Inkopen doen
Doordat je op een Facebookevent meteen ziet wie wel en wie niet komt, is dit enorm handig voor de inkopen. Je hebt meteen een overzicht van hoeveel mensen aanwezig zijn, hierop baseer je het aantal hapjes en drankjes wat je nodig hebt. Van pretzels tot borrelnootjes en van wraps tot snacks, allemaal lekker voor op je feestje. Als je alle lekkernijen voordat het feest begint al hebt klaargemaakt, bespaar je een hoop stress tijdens het feest.
Ben je boven de achttien? Informeer dan even wat iedereen drinkt qua alcoholische drankjes. Zo weet je meteen wat iedereen lekker vindt. Het is natuurlijk nooit handig als je super veel drank over hebt na zo’n feestje, dus kijk ook even of je de overgebleven drank (nog gesloten) kunt terugbrengen naar de supermarkt. Sommige supermarkten nemen dit namelijk terug en dat bespaart jou weer een zakcentje!

6. DJ of Spotify?
Misschien wel de belangrijkste sfeermaker op het feest: muziek. Als het budget het toelaat kies je ervoor om een DJ te laten draaien. Zo hoef jij niet jouw laptop of telefoon in de gaten te houden, omdat iemand een ander liedje wilt opzetten. #Annoying Maar wanneer je hier geen problemen mee hebt, bespaart het je een hoop geld als je voor een zelfgemaakte party playlist kiest. Je bent nu helemaal vrij in de muziekkeuze… alles is mogelijk! Het is maar net wat je leuker vindt en hoe groot het budget is.

7. Slingers, ballonnen en confetti
Last but not least… de aankleding! Als je het doet dan doe je het goed, de aankleding op jouw examenfuif moet helemaal on point zijn. Helium ballonnen zien er altijd super leuk uit en ook slingers van de Hema zijn hip. Het is altijd leuk om een thema af te spreken bijvoorbeeld Hollywood, jungle of glitter en glamour. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon versieren naar je eigen smaak. Persoonlijk vinden wij dit het leukste bij het organiseren van een (examen)feest!

Ben je geslaagd en wil je het misschien op een andere manier vieren dan met een examenfeestje? Dan is dit artikel misschien iets voor jou! En als jij en je vriendinnen misschien iets te hard gefeest hebben, komt dit artikel wel goed van pas.

Bron: Girlz, Lifestyle Vision, Eindexamenjaar | Beeld: Pixabay