Lifestyle

Deze dingen moet je echt NIET gebruiken om mee te masturberen

Masturberen, het blijft een groot taboe. Tegenwoordig wordt er van alles gebruikt om jezelf mee te bevredigen. Maar dat het erin past down under, betekent niet dat je het ook daadwerkelijk moet gebruiken voor een pleziertje. Zes op de tien vrouwen vindt het moeilijk om erover te praten, maar gelukkig heeft Girlscene daar geen last van. Wij hebben een aantal veelvoorkomende voorwerpen verzameld, die je eigenlijk echt niet zou moeten gebruiken om jezelf mee te bevredigen.

Doordat er zo weinig over masturberen wordt gepraat, denken veel mensen dat iets geks is. Dat is jammer, want dat is juist helemaal niet het geval. De één houdt ervan om zichzelf af en toe een pleziertje te doen, maar er zijn ook mensen die er niet aan kunnen denken om iets bij zichzelf te doen. Het is helemaal aan jou.

Maar als je jezelf wel wilt bevredigen, is het goed om erover na te denken waarmee je dat doet. Vingeren is een van de meest voorkomende manieren, maar het is ook mogelijk om een voorwerp te gebruiken. Het is alleen wel belangrijk dat je niet zomaar van alles in je vagina stopt. Het zou natuurlijk verschrikkelijk zijn als je een infectie of irritatie oploopt door het masturberen met een voorwerp. Stop de volgende dingen in ieder geval niet zomaar in je edele deel.

♥ Je vingers als je nagels vies of scherp zijn
In de eerste instantie zul je denken dat er niks mis kan gaan als je je vingers gebruikt. Het is toch gewoon je eigen lichaam? Toch moet je er heel even bij stil staan dat het gebruiken van je vingers niet altijd een goed idee is. Zorg ervoor dat je nagels schoon zijn en dat er dus geen vuil onder of op zit. Daarnaast mogen je nagels ook niet te lang zijn, want anders kun je jezelf ermee beschadigen. Vergeet niet je handen te wassen voordat je het klusje gaat klaren ;-).

♥ Fruit en groente
Dat je een grote fantasie krijgt bij het zien van een banaan of een komkommer is niet heel bijzonder, maar toch zijn die etenswaren niet bestemd voor in je vagina. Fruit en groenten zitten vol met bacteriën en chemicaliën waar je vagina niet aan gewend is. Daardoor kan het ontstoken of geïrriteerd raken. Ook zitten er soms scherpe randjes en uitsteeksels aan een stuk groente of fruit, en er bestaat een kans dat er hier en daar een stukje afbrokkelt. Een stukje banaan uit je geslachtsdeel halen is waarschijnlijk niet waar je op zit te wachten, dus houdt fruit en groenten gewoon uit de buurt.

♥ Een elektrische tandenborstel
Hij vibreert en is lang genoeg, maar een elektrische tandenborstel is niet te vergelijken met een daadwerkelijke vibrator. De haren van het borsteltje verspreiden bacteriën aan de binnenkant van je vagina en je weefsel kan erdoor worden beschadigt of gescheurd. Gebruik de tandenborstel dus alleen om je tanden mee poetsen en schaf een vibrator aan. Zelfde effect, maar dan een stuk veiliger. Ga je een vibrator kopen? Dan moet je hier op letten!

♥ Een borstel
De stekelige haren van een borstel kunnen je vagina en delen eromheen flink irriteren en beschadigen. Het is dus geen goed idee om deze te gebruiken. Wil je het toch een keer proberen? Kies dan een borstel uit die niet te groot is en doe een condoom over het uiteinde van de borstel. Dus niet de kant met de haren(!). Dan moet het goed komen.

Als je jezelf wilt bevredigen met iets anders dan je eigen vingers, is het een goed idee om een seksspeeltje aan te schaffen. Er is heel veel aanbod in verschillende speeltjes. Je weet dan in ieder geval zeker dat wat je doet niet schadelijk is voor je lichaam. Dus: schaf een speeltje aan and enjoy!

Ook leuk om te lezen: in dit artikel hebben we 4 manieren beschreven waarop je kunt masturberen zonder je vingers te gebruiken.

Bron: self.com, cosmopolitan.com, complex.com | beeld: pixabay