Lifestyle

Koffieverslaafden opgelet! 18 situaties die je zeker herkent

It’s all about coffee. Je hebt nog net geen koffiezetapparaat naast je bed staan, want je begint en eindigt de dag het liefst met een bakkie pleur. Zes kopjes op een dag is peanuts voor jou. Op z’n zachtst gezegd ben je koffieverslaafd en daar is niks mis mee. Als jij je herkent in de volgende situaties kun jij met trots zeggen dat je een coffee addict bent. 

1. Één kopje is nooit genoeg voor jou. Als jij je koffiemomentje pakt, dan kan één koffie echt niet door de beugel. “Hmm, doe er nog maar eentje”, zeg jij vrijwel altijd als je de laatste slok naar binnen hebt gewerkt. 

2. Cappuccino of gewoon zwart, bij jou gaat het er allemaal in. Het maakt jou niks uit, als er maar enige vorm van cafeïne in zit. Wil je weten welke koffiesmaak het beste bij je past? Doe hier de test. 

3. Jouw voorraadkast puilt uit met… Koffie! Geen denken aan dat jij een keer zonder zit. Gelukkig gaat jou dat zeker niet overkomen. 

4. Je raakt de tel kwijt hoeveel kopjes je al weggeklokt hebt. Soms is het niet meer bij te houden. Waren het er vijf, zes of toch negen? Nou ja, wat maakt het ook uit, als je er maar van genoten hebt. 

5. Soms denk je: ik moet een stapje terug doen. Dit houd je hooguit een dag vol, want dan weet je niet hoe snel je weer moet tappen bij dat koffiezetapparaat. Het is ook altijd hetzelfde liedje met jou. 

6. Stress betekent maar één ding: koffie. Bij jou is het geen chocolade, maar gewoon koffie wat jij nodig hebt als de stress toeslaat. Alleen maar beter, toch? Lees hier nog vijf andere dingen die je kunt doen als je last hebt van stress. 

7. De thermosbeker vind jij de beste uitvinding ooit. Het is toch ook geweldig dat er een beker bestaat waarin je koffie de hele dag warm blijft. Dit ding sleur jij letterlijk overal mee naartoe. 

8. Jij investeert maar al te graag in koffiemachines. Er gaat niets boven de beste koffie, dus daar heb je wel wat voor over. 

koffie verslaafd9. Je krijgt nog net geen hartaanval als je ergens op bezoek bent en die persoon heeft een Senseo-apparaat. Dat slootwater is toch niet te drinken!

10. Kauwgom is ook onmisbaar, want ja, die koffieadem… Regelmatig kunnen mensen aan jou ruiken dat je koffie hebt gedronken. Tja, dan is kauwgom toch wel noodzakelijk. 

11. Treinreizen kan niet zonder een bezoekje aan Kiosk. In de trein zitten met lege handen is echt geen optie. Even een bakkie troost bij de Kiosk scoren als je een overstap hebt. 

12. De geur van koffie vind jij heerlijk. Het openmaken van een zak koffiebonen is voor jou gewoon een genietmoment. 

13. Jij sluit je maaltijd niet af met een toetje, maar natuurlijk met een goede bak koffie. Geen chocolademousse voor jou, maar gewoon een cappuccino. Beter kan niet. 

14. Je ochtendhumeur gaat niet zomaar weg. Nee, jij moet echt opstarten met koffie anders heb jij sowieso een baaldag. Heb jij last van een ochtendhumeur? Dan komen deze situaties je zeker bekend voor. 

15. Jouw afwas bestaat voornamelijk uit koffiekopjes. Do we need to say more?

16. De koffiepauze op je werk of op school is het beste moment van de dag. Even alles loslaten en lekker genieten van een warme kop koffie. Heerlijk. 

17. Soms heb je last van afkickverschijnselen. Als jij net even wat minder koffie drinkt dan normaal, krijg je meteen gekke kwaaltjes. Hoofdpijn, slechte concentratie en vermoeidheid. Jup, dat is voor een teken dat er weer wat koffie in moet. 

18. Die dagen dat het koffiezetapparaat kapot is op je werk. Deze dagen zijn de zwarte bladzijdes uit je leven om het zo maar te zeggen. 

Beeld: Pixabay 

Must reads 👀