Lifestyle

5 originele Moederdag cadeaus die elke moeder leuk vindt

Zondag 10 mei is het weer dé dag om moederlief in het zonnetje te zetten. Eigenlijk mogen we dat best vaker doen, maar goed: deze speciale dag is het moederdag. Ieder jaar mag je er weer over piekeren wat je nu weer eens voor haar kunt halen. Je moeder is natuurlijk overal blij mee, maar toch wil je een origineel cadeau aan haar geven. No worries. Girlscene heeft een aantal originele ideeën voor je uitgezocht.

♥ Voor de koffieliefhebber
Jouw moeder is een echte koffiegek en er is geen dag waarop ze niet op staat met een heet bakkie koffie. Geen koffie is geen goed humeur. Om haar humeur nóg beter te maken (ja, dat kan) kun je haar naast een kopje koffie ook nog eens een leuk koffiemok geven. Doe er een briefje bij met daarin de tekst dat ze een aantal spots uit mag kiezen waar jullie samen een kopje koffie gaan nuttigen. Hoe leuk!

 

♥ Voor de sentimentele moeder
Niets is leuker dan een cadeau met een eigen touch eraan. We zijn al wel een beetje over de tijd heen waarin we kleurplaten cadeau gaven, maar in plaats daarvan zijn er nog veel meer persoonlijke cadeaus. Stel een fotoboek samen of laat bijvoorbeeld een foto van jullie samen afdrukken op een kussenhoes of mok. Of jullie foto op een groot schilderij, hoe leuk zou dat zijn? Er zijn genoeg mogelijkheden voor het maken van persoonlijke cadeaus. Dat kleine beetje extra initiatief, dat gaat ze prachtig vinden.

♥ Voor de verzorgde moeder + make-up liefhebber
Is jouw moeder voortdurend op zoek naar de beste crèmepjes om haar huid zo rimpelloos mogelijk te houden? Of houdt ze ervan om zichzelf af en toe te verwennen met een fijn masker? Dan is het niet zo heel erg moeilijk om een leuk idee voor haar te bedenken. Koop de leukste en lekkerste verzorgingsprodcuten en maak een verwenpakketje voor haar. Maskertjes, scrubs, douchegel: jij weet waar je je mams blij mee maakt.

Hetzelfde geldt voor make-up. Houdt je moeder ervan om zich op te tutten? Koop dan die ene lipstick waar ze het al weken over heeft. Zo laat je ook zien dat je echt wel naar haar luistert als ze wat zegt. Een pakketje samenstellen is natuurlijk ook leuk, maar dat ligt aan het budget dat je te besteden hebt.

 

♥ Voor de sportieve moeder
Je kunt soms een voorbeeld aan haar nemen, zo goed sport je moeder. Je ziet haar vooral door het huis lopen in haar sportoutfit en ze vindt het heerlijk om zich af en toe helemaal kapot te zweten. Hoe leuk is het om haar nog meer motivatie te geven door een cadeautje voor haar te kopen dat te maken heeft met sporten. Koop een leuke nieuwe sportoutfit voor haar, een paar nieuwe hardloopschoenen of gewichten. Zo kan ze in huis ook de nodige oefeningen doen. Nu jij nog ;-).

 

♥ Voor de culinaire moeder
Elke avond zorgt je mams er weer voor dat het lekkerste gerecht op tafel staat. Het enige wat de rest van het gezin nog moet doen in aanschuiven. Zorg er op deze speciale dag voor dat juist je moeder alleen nog maar haar stoel aan hoeft te schuiven voor een heerlijke avondmaal. Pak het kookboek erbij en kook haar lievelingsgerecht. Liefde gaat door de maag, zeggen ze toch? Je moeder vindt het sowieso heel lief dat je al die moeite voor haar hebt gedaan! Nu nog hopen dat het lekker smaakt.

 

Beeld: iStock