Real life

Girls Issues: ‘Mijn vriend bevredigt zichzelf op foto’s van meisjes op Facebook’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die haar vriendje niet helemaal vertrouwt.

Hoi Girlscene,

Ik zit inmiddels al twee jaar met een probleempje. Ik ben nu bijna drie jaar samen met mijn vriend. Over het algemeen hebben we een goede relatie, maar toen we een jaar samen waren kwam ik erachter dat hij foto’s van meisjes opzoekt op Facebook waarop hij zichzelf bevredigt. Dit zijn vooral meisjes die hij kent, bijvoorbeeld buurmeisjes. Ik heb hem hier toen mee geconfronteerd, waarna hij beloofde om ermee te stoppen.

Inmiddels zijn we wat jaren verder, maar ik ben bang dat hij dit nog steeds doet. Ik bekijk die meisjes elke dag op Facebook en vraag me af waarom hij het heeft gedaan. Ik word er dan zelfs een beetje verdrietig van. Ook voel ik me niet meer mooi bij hem. We zijn één keer naar therapie geweest, maar dit heeft niet geholpen. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Kunnen jullie me helpen?

Groetjes,
Anoniem

Lieve Anoniem,

We snappen helemaal waarom je je hier druk over maakt. Allereerst willen we even zeggen: wat goed dat je je vriend geconfronteerd hebt met waar hij mee bezig was! Dat is erg knap van je, want er zullen ook genoeg mensen zijn die hier niks van durven te zeggen. Maar nu het volgende. Het is best zorgwekkend dat je vriend zichzelf heeft bevredigd op foto’s van meisjes. Het is normaal dat jongens porno kijken, maar dit is toch wel een erg vreemde vorm. Wij snappen dan ook helemaal dat je bang bent dat hij hier nog niet helemaal overheen is.

Aangezien jullie al drie jaar samen zijn hebben jullie waarschijnlijk al wel wat vertrouwen opgebouwd. De beste manier om van die angstgevoelens af te komen is door gewoon aan hem te vragen of hij echt is gestopt. Het is misschien eng om dit te vragen, maar uiteindelijk is het best logisch dat je er wat onzekere gedachtes over hebt. Het is tenslotte niet niks. Aan zijn reactie kun je wel zien of hij eerlijk is over wat hij zegt. Blijkt het dat hij nog steeds naar foto’s van meisjes zoekt? Misschien moet je dan bij jezelf nagaan of dit wel echt is wat je wilt in een relatie. Hij is er nog niet mee gestopt, dus waarom zou hij dat in de toekomst opeens wel doen? Praat er in ieder geval over, want daar kom je het verst mee. Geef dan ook aan dat je je er verdrietig over voelt en laat weten dat hij je niet het gevoel geeft dat je echt mooi bent. Dat is waarschijnlijk helemaal niet wat hij wil namelijk.

Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock