News

Pas op: slecht nieuws voor de nieuwe sociale media app Vero

Gisteren schreven we al over de nieuwe social media app Vero. Vero moet het opnemen tegen bekende apps zoals Instagram, Twitter en Facebook. Hoewel Vero dé perfecte app lijkt om foto’s, video’s of linkjes te delen, zit er nu toch een adertje onder het gras. Heb jij Vero al gedownload? Pas dan op.

Vero
Het leek too good to be true en dat was de nieuwe app Vero ook… Alleen al de afgelopen 24 uur kreeg Vero er in Amerika zo’n half miljoen(!) gebruikers bij. Vero heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van Instagram. Zo kun je onder ander je feed in chronologische volgorde zien, iets wat Instagramgebruikers al langer willen zien. Toch is er één groot nadeel van Vero: de content die je plaats op de social media app Vero is namelijk niet van jezelf, maar van Vero.

Social media app Vero
De app Vero bestaat eigenlijk al sinds 2015, maar ging de afgelopen dagen plotseling viral. Ook de Girlscene redactie maakte meteen een account aan bij Vero, maar daar hebben we nu stiekem spijt van. Lees hier meer over Vero.

De app is bedacht door de Libanese miljardair Ayman Hariri, zoon van een voormalig premier. Eerder was hij al plaatsvervangend directeur van familiebedrijf Oger, een Saudisch bouwbedrijf dat in 2017 failliet ging. Hij ontwikkelde de app omdat hij problemen had met het privacy beleid van sommige sociale netwerken. De miljardair is fel tegen advertenties op social media. Daarom leek Vero dé perfecte opvolger van Instagram, wat juist steeds meer in het teken staat van advertenties. Toch is er één groot opvallend verschil tussen Instagram en Vero.

Instagram vs. Vero
Hoewel we niet altijd blij zijn met Instagram, is alle content wel van ons. In de termen van Instagram staat: ‘Instagram claimt niet het eigendom van enige content die jij post op of via de service.” Bij Vero ligt dit anders: “Alle rechten zijn voor Vero”, aldus Vero. “Inclusief je naam, stem en likes”. Wow! Dit betekent dus dat Vero zomaar dingen kan posten vanuit jouw naam. Dat is natuurlijk niet wat we willen.

Pas op voor Vero
Wil jij nu direct je account op Vero verwijderen? Dan is er nog een probleem. Er is namelijk nog geen functie om je account te verwijderen. Wil je Vero verwijderen, dan moet je een mailtje sturen met je verzoek. Denk dus nog maar even twee keer na voordat je Vero download. Voordat je het weet wordt jouw foto straks geplaatst in een advertentie of wordt jouw stem gebruikt voor een commercial…

Bron: Birght, André Josselin, Vero, Instagram | Beeld: iStock