Lifestyle

7 originele activiteiten voor een onvergetelijke vriendinnenavond

Vroeger kwamen er regelmatig vriendinnetjes over de vloer en bestond het leven vooral uit leuke dingen doen. Inmiddels ben jij de 18 gepasseerd en heb je best een druk leventje opgebouwd. Langzaam leer jij alle fijne kneepjes uit het grote mensen leven en maak je kennis met het studentenleven. Misschien zit je wel op kamers of woon je nog thuis, er is veel veranderd de afgelopen tijd. Door al deze veranderingen heb je ook minder tijd voor je vriendinnen, maar als jullie tijd hebben voor elkaar is het meteen “Friendsgiving”. Girlscene geeft je in dit artikel tips voor een geslaagde en gezellige meidenavond.

Friendsgiving
In Amerika is dit echt een ding. In plaats van Thanksgiving bestaat er ook zoiets als Friendsgiving. Je kunt het vast al raden, met Thanksgiving vier je dit feestelijke gebeuren samen met al je vriendinnen. Super gezellig! Je kunt het vergelijken met kerstmis in Nederland, vaak plakken we er nog een derde kerstdag aan vast (twee kerstdagen gewoon niet voldoende). Deze derde kerstdag vieren we vaak met vriendinnen, wat in Amerika dus een soort van Friendsgiving is.

Buiten dat het officieel een soort van feestdag is, vinden wij dat Friendsgiving op elk moment kan zijn. Eentje met heel veel eten, drinken, de leukste spelletjes en niet vergeten spa time! Wil jij ook een Friendsgiving met vriendinnen organiseren? Lees dan snel verder voor de leukste tips.

No boys allowed
De eerste tip is misschien wel de belangrijkste en meest vanzelfsprekend. Jongens zijn absoluut niet toegestaan op deze avond. De avond is echt bedoelt voor jou en je vriendinnen. Het enige moment waarbij jongens in the picture komen, is wanneer jullie over ze roddelen.

Hapjes en drankjes
Essentieel op een meidenavond zijn toch wel de hapjes en drankjes. Ga met je vriendinnen samen boodschappen doen. Kies jouw favoriete drankje en de lekkerste chips, chocolade, popcorn, toastjes, nacho’s en dipsauzen uit. Lekker veel eten is áltijd een goed idee! Het is ook erg leuk om hapjes zelf te maken. Zoek voordat jullie naar de winkel gaan de lekkerste recepten op en neem een lijstje mee naar de winkel. Zo hebben jullie meteen een leuke activiteit voor als jullie weer thuis zijn.

30 Seconds
Als je met meerdere vriendinnen bent is dit echt een leuk spelletje. Waarschijnlijk kennen jullie het allemaal wel, dus dan weten jullie ook hoe spraakmakend het is. Maak 2, 3 of meerdere teams en begin met het spel. Neem een kaartje en omschrijf hetgeen wat erop staat, zonder het te noemen. De vriendinnen in je groepje moeten het raden en dit zorgt vaak voor lachwekkende momenten.

Eindeloos roddelen
Dit doen we toch allemaal tijdens een gezellige avond met vriendinnen?! Eindeloos roddelen over alles wat er de afgelopen tijd is gebeurd. Van jongens praat tot die ene meid op Instagram, you name it. Er is genoeg om over te kletsen en vaak vergeet je zelfs de tijd, omdat het zó gezellig is. Gelukkig hebben jullie genoeg hapjes en drankjes in huis gehaald, deze komen goed van pas tijdens de sappige verhalen.

Spotify on repeat
Tijdens deze gezellige girls night staan de leukste liedjes op repeat. Het liefst ook echte meezingnummers zodat jullie keihard mee kunnen zingen. Het is het leukste om samen een lijst samen te stellen. Met de leukste nummers uit jullie vriendinnentijd. Van klassiekers tot de Ronnie Flex van nu, het mag er allemaal in.

Spa time
Aan het eind van zo’n drukke maar oh zo gezellige meidenavond, is het tijd om samen lekker te relaxen. Haal de lekkerste crèmepjes, nagellakjes en maskertjes in huis om helemaal in een zen-modus te komen. Zet in de tussentijd een leuke chick flick op, Mean Girls doet het áltijd goed. Even lekker relaxen met z’n allen, nadat jullie weer helemaal bijgekletst zijn van alle gebeurtenissen en sappige verhalen. Love it!

Bron: Elite Daily, Cosmopolitain | Beeld: iStock

Must reads 👀