Fashion

Zomer in je bol: welke bikini past bij jou?

Zomer in je bol: welke bikini past bij jou? Zon, zee, strand: we kijken elk jaar weer uit naar het moment dat we in bikini over het strand mogen paraderen. Maar voordat het zover is, moeten we eerst de perfecte bikini scoren. In een bikini laat je nu eenmaal meer van je lichaam zien en daarom is het extra belangrijk dat je jezelf er lekker in voelt. Maar hoe weet je nou welke bikini jou het beste staat? In dit artikel geven we tips.

De juiste bikini vinden kan een hele klus zijn. Er is zoveel aanbod aan zwemkleding dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En dan hebben we het nog niet eens gehad over bikini’s passen in pashokjes met slechte verlichting. Oh, the drama! Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer de winkelstraten in om badkleding te kopen, maar kun het gewoon thuis laten bezorgen. En met de juiste tips weet je ook precies wát voor bikini of badpak je moet bestellen!

Triangel bikini
Een triangel bikini staat eigenlijk iedereen. Voor meiden die wat kleinere borsten hebben kunnen de push-up pads in de bikini voor meer volume zorgen. Als je de cups wat verder uit elkaar schuift lijken je borsten optisch groter. Heb je grotere borsten? Dan kun je de pads eruit halen. Als je echt grote borsten hebt dan is een triangel bikini minder ideaal, omdat het erg zwaar aan je nek kan zijn.

Beugel bikini
Als je gezegend bent met een grote voorgevel, is het voor jou niet alleen belangrijk dat een bikini er leuk uitziet. Voor jou is het minstens zo belangrijk dat een bikini de juiste steun geeft. Je wilt tenslotte zonder zorgen de zee in kunnen rennen! Daarom is een beugel bikini een goede optie om carefree naar het strand te gaan.

Halter bikini
Een halter bikini staat bij iedere lichaamsbouw. Deze bikini is ook geschikt voor meiden met grotere borsten, omdat deze meer steun geeft dan een bandeau bikini of triangel bikini. Bandeau bikini Heb je een peerfiguur? Een bandeau bikini zorgt ervoor dat jouw figuur in verhouding lijkt. Bovendien is de bandeau bikini ideaal voor als je egaal bruin wilt worden; je loopt niet het hele jaar met bikini bandjes op je lichaam. Ook is deze bikini handig als je daarna door moet naar een diner of picknick, jouw strapless zomerjurkje doe je zonder problemen aan!

Push-up bikini
Wil je wat volume aan de bovenkant? Een push-up bikini geeft je precies wat je nodig hebt. Ook ruches, printjes en horizontale strepen maken optisch groter. Badpakken Oké, een badpak is natuurlijk geen bikini, maar wél prachtig bij meiden met een appel- of peerfiguur. Een badpak verbergt jouw mindere punten (zoals een buikje) maar benadrukt jouw sterke punten zoals jouw slanke benen. Een badpak had jarenlang een moeder-imago, maar tegenwoordig kunnen we gerust weer een badpak dragen. Bekijk het gehele aanbod van badpakken op zwemkleding.nl.

Beeld: iStock