Lifestyle

Deze 6 dingen moet je weten voordat je alleen gaat reizen

Het liefst gooien we onze schoolboeken weg, pakken we onze koffers in en vertrekken we naar een land hier ver vandaan. Reizen is misschien wel een van de gaafste dingen in het leven. Hoe mooi is het om zoveel verschillende delen van de wereld te kunnen zien? Reizen klinkt als één grote droom – en dat is het ook – maar het is niet zomaar wat. Er zijn een namelijk een aantal dingen die je moet weten als je alleen gaat reizen. En zeker als je een vrouw bent.

1. Je krijgt ongewenste aandacht
Het maakt niet uit waar je bent of met wie je bent: je maakt sowieso momenten mee waarop je aandacht krijg die je eigenlijk liever niet had gewild. Laat je niet gek maken door opmerkingen die je naar je hoofd krijgt. Uiteindelijk is het vaak  niets meer dan jongens of mannen die wat aandacht nodig hebben. Negeer het!

2. Je gaat verdwalen
We kunnen wel doen alsof je een expert bent in het vinden van de weg, maar dat is niet zo. Verdwalen doen we allemaal weleens en zeker in een ander land. Leer daarom goed kaartlezen, hou je gps dichtbij en probeer eventueel de taal van het land te spreken. Daarmee kom je al een stuk verder. Angst om te verdwalen is echt niet iets wat ervoor moet zorgen dat je niet gaat reizen. Je vindt de weg echt wel weer terug. Hoe dan ook.

3. Je krijgt soms voorrang
Oké, je maakt enge dingen mee tijdens je avontuur. Maar gelukkig zijn er ook heel veel leuke dingen die je tegemoet komen. Zo kun je soms bijvoorbeeld voorrang krijgen, enkel en alleen omdat je een vrouw bent. Korting op drankjes, speciale aanbiedingen of meer hulp als je die nodig hebt. Niks tegen mannen, maar vrouwen worden vaak eerder vertrouwd door mensen die ze niet kennen.

4. Je zelfvertrouwen krijgt een boost
Alleen met jezelf reizen betekent ook dat je compleet afhankelijk bent van jezelf. Als het goed met je gaat tijdens je reis, geeft dat je zelfvertrouwen een grote boost. Kaartlezen, navigeren en contact leggen met andere mensen in een wildvreemd land, hoe veel zelfontplooiing wil je hebben? Na het reizen kun jij terugkijken op een periode waarin jij alles helemaal in je eentje hebt gered.

5. Je krijgt soms de vraag of je je wat meer kunt bedekken
Schrik niet als er iemand naar je toe loopt met de vraag of je misschien even wat anders aan kunt trekken. Dit vragen zie niet omdat ze het lelijk vinden, maar waarschijnlijk heb je iets aan waarin net iets teveel van je lichaam te zien is. Vanwege andere culturen en religie kan het soms zijn dat een vrouw het hele lichaam moet bedekken, uit respect. Dit is vooral bij het betreden van speciale gebouwen.

6. Je gaat je meer zorgen maken dan ooit
Als ik de weg kwijtraak, vind ik hem dan ooit nog terug? Heb ik me ongepast gekleed? Heeft die man wel goede bedoelingen? Vrouwen maken zich al vaak veel zorgen, maar als je alleen op reis bent wordt dit alleen nog maar erger. Het is niet erg als je je zorgen maakt, het is juist wel gezond. Zorg er alleen wel voor dat je niet doorslaat in je zorgen en uiteindelijk te bang wordt om alleen verder te reizen. Vaak is er namelijk niks om je echt zorgen over te maken. Uiteindelijk is reizen gewoon één van de gaafste dingen om te doen, dus laat deze kans nergens door verpesten.

Bronnen: yourtango.com, forbes.com, time.com | Beeld: iStock