Lifestyle

17 herkenbare struggles voor meiden met lang haar

Je haar zit vast aan de rits, je horloge of zelfs aan andere mensen als het druk is in de trein. Lang haar hebben heeft zijn voordelen maar ook zeker veel nadelen. Je krijgt wel honderd keer op een dag te horen dat je zo’n mooie lange haren hebt, maar tegelijkertijd weten zij niet hoeveel irritaties en werk het met zich meebrengt. Girls, I know the feeling! Ik, Girlscene’s stagiaire Sanne, heb ook lang en dik haar. Zo’n 95 centimeter is het op dit moment. En believe me, het brengt heel veel struggles met zich mee. Ik zet voor jullie een aantal herkenbare struggles op een rijtje. 

1. Naar de wc gaan is een serieus issue. Dit kan nooit zonder je haar op te steken of het naar de zijkant te gooien. Anders hangen ze binnen no-time in de pot.

2. Je vindt o-ver-al losse haren. Je kunt ze zo uit je kleding trekken, ze liggen in bed en blijven aan je jas hangen.

3. Je hebt nooit zin om te douchen wanneer je je haren moet wassen. Het is gewoon zóveel werk.

4. Als je een vriend hebt is samen slapen ook super irritant. Hij ligt super vaak op je haar… auw!

5. Heb je écht lang haar? Dan komt het ook geregeld voor dat je op je eigen haar zit, super irritant.

6. Je kunt je haar nooit lekker nonchalant losgooien. Hallo klitten!

7. Jouw haar verven is ook geen optie. Je hebt minimaal 3x de normale producthoeveelheid nodig om het te kunnen verven en zes paar kappershanden.

8. Een knot maken wordt bij jou de toren van Pisa. Zo dik en groot wordt ie.

9. Je krijgt al erg snel haarpijn, omdat het zo lang en zwaar is aan je hoofd.

10. Als de wind waait krijg jij meteen slechte zin. 

via GIPHY

11. Je kunt niet zomaar een elastiekje in je haren doen, want dit zakt meteen weer uit.

12. Jouw shampoo en conditioner gaan er mega snel doorheen, omdat je extra veel product in je haar moet doen. Je kunt beter een voordeelverpakking aanschaffen voor jouw haren.

13. Met warm weer zijn jouw haren enorm vervelend. Je krijgt het super snel warm en je zweet in je nek. Het enige kapsel wat voor jou ermee door kan is een hoge staart of een gigantische knot. 

14. Als je je jas aan doet moet je je haren eruit trekken, doe je een sjaal om dan moet je dit nog een keer doen en hang je ook nog een tasje schuin om… dan doe je het gewoon nog een keer. Erg frustrerend dat je ze niet gewoon even erover heen kunt gooien maar er echt uit moet hijsen.

15. Sporten met lang haar is altijd een uitdaging. Drie elastiekjes verder en jouw haar zit eindelijk goed vast.

16. Lipgloss en lange haren? Hell no! Dit is echt een straf voor meiden met lange haren of je moet er al van houden dat jouw lange lokken aan je mond zitten vastgekleefd.

17. Voordat je gaat douchen moet je altijd eerst je haren uitborstelen. Anders gaan de klitten er nooit helemaal uit. Nog een goede borstel nodig? Deze is erg fijn.

Wordt jouw haar ook snel vettig, maar heb je er geen zin in om het vaak te moeten wassen? Dan moet je dit artikel echt eens lezen.

Beeld: iStock