Lifestyle

11 dingen die mensen met krullen herkennen (én erg vervelend vinden!)

Een prachtige bos met krullen, wie wil dat nou niet? Het ziet er vaak zo mooi uit. Over het algemeen willen vrouwen met steil haar graag krullen, maar veel vrouwen met krullen kunnen daar echt geen begrip voor opbrengen. Ja, als het een dag meezit ziet het er wel leuk uit, maar het brengt ook zoveel problemen met zich mee. Zoveel soorten krullen, zoveel verschillende soorten problemen. Wij hebben de meest herkenbare problemen voor jullie op een rijtje gezet.

1. Iedereen vindt het nodig om je haar aan te raken. Oké, krullen zijn mooi. Maar moet iedereen dan met vieze vingers aan je kapsel zitten? Het is niet van goud…

2. Het is iedere dag weer een verrassing hoe je kapsel eruit ziet. Het kan twee kanten op: of je wordt wakker met een prachtige, golvende coupe, of je kunt beter de hele dag thuis blijven om vragen als ‘wat is er met jou gebeurd?’ te vermijden.

3. Je blijft zoeken naar dat perfecte haarproduct voor je krullen. Inmiddels heb je al vier complete haarlijnen geprobeerd, maar het perfecte middeltje zit er gewoon nog niet tussen.

4. Je borstel blijft vastzitten in je haar. Al die klitten zorgen er gewoon voor dat je haar een onkambaar geheel wordt. En als die borstel eenmaal vast zit, probeer hem er dan maar weer eens uit te krijgen.

via GIPHY

5. Met nat haar slapen is voor jou een absolute no-go. Tenzij je wakker wilt worden met hetzelfde kapsel als die van een poedel natuurlijk. Dan moet je het gewoon doen.

6. Regen is één van je grootste angsten. Als je door een regenbui bent gefietst hoef je echt niet de moeite doen om je haar weer te perfectioneren. Borstelen is geen optie, want door dit stukje stro kom jij echt niet meer heen.

7. Je haar stijlen is een grote ramp. Het duurt lang en uiteindelijk geeft niemand je een echt compliment. ‘Het is wel leuk, maar je eigen krullen staan veel mooier’. Bedankt. Daar ben je dan 3 uur mee bezig geweest.

8. Je haar blijft overal in vastzitten of aan vasthaken. Een zonnebril, een gordel, een stoel, een deur, een rits, een ketting, noem het maar op. Helaas krijg je het niet net zo makkelijk weer los als dat het vast kwam te zitten.

via GIPHY
 

9. Je haar is altijd pluizig. Maar echt, altijd. En er valt bijna nooit wat aan te doen.

10. Je durft niet over te stappen naar een andere kapper. Die ene kapper weet gewoon precies wat goed is voor je haar. Als je krullen fout worden geknipt, dan loop je er pas echt belachelijk bij.

11. Je verliest zoveel haar dat je er bijna een pruik van kunt maken. Elke keer als het je lukt om een borstel door je haar te halen, verlies je minimaal 7 haren. Tot grote ergernis van je familie, want zij kunnen ook best invullen dat die haar afkomstig is van jou.

Bronnen: theodysseyonline.com, redken.com, stylecaster.com | Beeld: iStock