Lifestyle

Lange afstandsrelaties: 11 tips zodat deze wél werken

Vanuit het raamkozijn staar je naar buiten en denk je aan de liefde van je leven. Je fantaseert erover hoe fijn het zou zijn om even op de fiets naar zijn huis te gaan om een bakkie te doen. Al snel stort deze gedachte in, want dat gaat dus echt niet gebeuren. Jouw lover woont aan de andere kant van het land, dus die koffie met hem kun je wel vergeten. Toch is een lange afstandsrelatie niet onmogelijk. Hoe je dat perfect aanpakt, lees je in dit artikel. 

1. Houd contact
Lijkt misschien hartstikke logisch, maar dat is het zeker niet. Vertel je lover wat je die dag gedaan hebt, maar ook wat je dwarszit. Zo praten jullie niet alleen met elkaar over luchtige dingen, maar ook over serieuze zaken. Niet geheel onbelangrijk in een relatie. 

2. Maak afspraken
Maak afspraken over jullie relatie. Het is logisch dat hij de liefde niet met een andere vrouw mag bedrijven, maar maak ook andere afspraken. Wanneer gaan jullie Skypen, appen en afspreken in real life? Je kunt maar beter duidelijk zijn over dit soort dingen. 

3. Stuur selfies
Niets is fijner dan het zien van het gezicht van je geliefde. Hoe moeilijk is het om regelmatig een leuke selfie te sturen? Je moet natuurlijk niet hebben dat hij vergeet hoe je eruit ziet. Lees hier tips voor de ultieme selfie. 

4. Doe dingen samen
Ook al wonen jullie niet bij elkaar, doe toch dingen samen. Huh, maar hoe dan?! Heel simpel: kijk tegelijk een serie op Netflix, ga een stukje wandelen terwijl jullie Facetimen of speel online een spel. Dat zijn nog eens creatieve oplossingen. 

5. Stuur verrassingen op
Als het niet mogelijk is om met een bos bloemen voor zijn deur te staan, kun je deze ook gewoon opsturen. Wat dacht je van een pakketje met een geurtje en handgeschreven brief erin? Te romantisch voor woorden. Lees hier hoe je jouw vriendje verrast. 

lange afstandsrelatie6. Vertrouw elkaar
Vertrouwen is erg belangrijk binnen een relatie. Als je alleen al denkt dat hij de bloemetjes buiten zet met een andere vrouw, kun je er beter meteen mee ophouden. Als jullie echt van elkaar houden, gebeurt dit niet en kunnen jullie elkaar vertrouwen.

7. Denk aan de toekomst
Op dit moment is het misschien lastig om aan de toekomst te denken, omdat jullie zover uit elkaar wonen, maar houd in je achterhoofd dat dit in de toekomst anders kan zijn. Een goed vooruitzicht maakt een lange afstandsrelatie al een stuk makkelijker. 

8. Zie elkaar zoveel mogelijk
Als jullie elkaar nooit zien, is dat natuurlijk wel erg weinig. Daar worden jullie beiden niet vrolijk van. Zoek elkaar op als het even kan. Het is ook een optie om aan te bieden om de helft van de treinreis te betalen als hij naar jou wil komen. Dat is een goede deal, toch?

9. Houd elkaar up-to-date
Elkaar op de hoogte houden, is erg belangrijk binnen een relatie. Vertel hem wat er speelt binnen je familie en vriendenkring. Vertel hoe je pasgeboren nichtje heet en hoe je filmavond was met je vriendinnen. Als hij dat ook doet, lijkt het net of jullie gewoon dagelijks bij elkaar zijn. Tja, was dat maar waar. 

10. Maak tijd voor elkaar
Elkaar regelmatig spreken is erg belangrijk, dus hier moet je tijd voor maken. Dan maar een keertje niet naar de sportschool, maar gewoon quality time met je vriend. 

11. Houd hem niet voor de gek
Vind jij het lastig om je handjes thuis te houden en zoek je regelmatig vermaak bij iemand anders? Dan is het beter om eerlijk te zijn en een punt achter je lange afstandsrelatie te zetten. Iemand voor de gek houden, heeft niemand iets aan. Zo, duidelijke taal. 

Beeld: iStock | Bron: buzzfeed.com, lifehack.org, elitedating.nl

Must reads 👀