Lifestyle

6 tips voor een fleeky Instagram foto en Instagram feed

Instagram staat hoog op onze lijst van meest favoriete social-mediakanaal. En we doen er dan ook alles aan om net zo’n mooie feed te krijgen als bekende influencers, bloggers en YouTubers. Streef jij dus ook naar een Instagram feed die on fleek is en maak jij graag Instagramwaardige foto’s? Yes please! Dan moet je vooral verder lezen, want Girlscene heeft een aantal tips voor je verzameld.

#1 Maak gebruik van daglicht
Daglicht is de sleutel tot het succes. Met natuurlijk licht maak je veel mooiere foto’s dan wanneer er weinig of juist te veel (natuurlijk)licht aanwezig is. Niet alle filters kunnen namelijk je foto redden van slechte belichting. Probeer dus je foto’s in het daglicht te maken en het liefst in de ochtend of tegen de avond aan. Zo heb je het fijnste licht en is het niet te fel of te donker.

#2 Weet wat je wilt
Dit klinkt misschien heel stom, want vaak komen de leukste en mooiste foto’s totaal onverwachts. Je had geen plan en hup daar zijn een paar mooie kiekjes. Vaak is het toch beter als je van tevoren een idee hebt van wat voor foto’s je wilt gaan maken. Doe inspiratie op en ga vanuit hier verder. Scroll bijvoorbeeld door de feed van jouw favoriete Instagrammers of neem een kijkje op Pinterest. Het werkt een stuk efficiënter en bespaart een hoop kostbare tijd, als je weet wat je wilt.

#3 Gebruik fotobewerking apps
Met de juiste filter en een paar aanpassingen in bijvoorbeeld contrast en belichting, creëer jij een echte Instagram waardige foto. Door te spelen met deze tools springt jouw plaatje er net wat meer tussenuit. Er zijn verschillende apps om je foto in te bewerken. Zo gebruiken wij vaak de app VSCO en Afterlight. Sommige effecten en tools zitten in een pakket dat geld kost. Maar ook zonder de betaalde opties kun je prima gebruik maken van de apps. Love it!

#4 Speel met compositie, lijnen en lichtinvallen
Ben jij niet zo van de typische selfies, maar meer een fan van bijvoorbeeld mooie plekjes fotograferen? Probeer dan op te vallen met jouw foto, let op interessante hoeken en sterke kleuren. Een foto waarbij het onderwerp in het midden is geplaatst, wilt niet altijd zorgen voor een spannende en gezellige foto. Probeer te spelen met close-ups, werk met diepte en kijk naar de compositie. Het raster wat je in beeld ziet bij het maken van een foto kan hierbij een fijn hulpmiddel zijn. Het heeft even wat tijd nodig om het te zien. Maar oefening baart kunst, letterlijk.

#5 Zorg dat jouw foto’s één geheel zijn
Het eerste wat je opvalt bij bekende bloggers, vloggers en influencers is hun perfecte feed. Deze is gewoon on point en dat willen wij ook. Als eerste is het handig om een app te downloaden waarmee je kunt spelen met jouw feed. Je kunt met deze app foto’s aan je Instagram feed toevoegen. Dit is super handig! Zo zie je meteen of de foto die je wilt plaatsen in jouw feed past. ‘Inpreview’ is zo’n app, deze is te downloaden in de App Store en Google Play.
Het is ook slim om dezelfde filters te gebruiken op je kiekjes. Als de foto’s té veel met elkaar verschillen krijg je nooit mooie feed om naar te kijken. Kies dus voor een stijl die goed bij jou past. Ga je voor veel lichte foto’s, donker of veel kleur? Kies welke kant je op wilt gaan en jouw feed is snel on fleek! Wat ook erg leuk is, is het kiezen van een thema. Make-up, eten of je maakt veel reisjes. De foto’s die jij vooral wilt plaatsen bepalen het thema.  

#6 Blijf altijd jezelf
Dit is misschien wel de belangrijkste. Plaats de foto’s die jij wilt plaatsen en waar jij je goed bij voelt. Tegenwoordig is er (helaas) veel sociale druk en heeft iedereen wel eens het gevoel dat er veel van je verwacht wordt. Trek je hier niks van aan. Jij bent one of a kind en daar gaat het om. Doe waar jij je goed bij voelt en laat dat aan je volgers zien. Op deze manier krijg jij écht een fleeky Instagram.

Met deze tips kom je al een heel eind, maar wil je nog meer weten over hoe je bijvoorbeeld een succesvol Instagramaccount krijgt? Neem dan een kijkje in dit artikel. Wil je niet alleen bezig zijn met je feed, maar ook je stories wat spannender maken? Dan is dÍt artikel óók echt iets voor jou!

Bron: Huffingtonpost, Preview Beeld: iStock