Lifestyle

Voor alle kroegtijgers: deze dingen herken jij sowieso tijdens het uitgaan

Elk weekend is het weer raak: de kroegtijger mag weer naar haar natuurlijke habitat. Losgaan op je favoriete nummers van Lil’ Kleine, Ronnie Flex en The Spicegirls niet te vergeten. Onder het genot van een wijntje show je je beste dansmoves. Tegen een uurtje of vijf in de ochtend ga je kruipend naar huis en spookt er maar één ding door je hoofd: het was het waard. Als party animal in hart en nieren komen deze situaties je zeker bekend voor. 

1. Indrinken is leuker dan het uitgaan zelf
We kennen het wel: beetje babbelen, bussen en shotten, voordat je de hort op gaat. Het is altijd gezellig en stiekem vinden we dit leuker dan het uitgaan zelf. Dat zeggen we niet hardop natuurlijk. 

2. Die ene vriendin die nog geen achttien is
Één persoon is nog geen achttien en dat is toch wel een dingetje. Keer op keer loop je met trillendje handen naar de kroeg in de hoop dat iedereen naar binnen mag. Gelukkig gaat het negen van de tien keer goed en hebben jullie de avond van je leven. 

3. Wel of geen jas
De grootste struggle van de avond begint thuis al. Neem je wel of geen jas mee naar de kroeg? Hmm… Aan de ene kant scheelt het geld en een veel te lange rij waar je niet in hoeft te staan. Aan de andere kant krijg je het al koud als je er alleen al aan denkt. 

4. Dat moment dat je iedereen kwijt bent
Je weet gewoon dat er een moment op de avond gaat komen dat je je vriendinnen kwijt bent. Omdat je zo in je uppie staat, is er altijd wel een leuke jongen die je gezelschap houdt. Pooh, wat vervelend zeg. Wist je dat je via WhatsApp kunt zien waar je vriendinnen zijn tijdens het uitgaan? Lees het hier

5. Overal drank
BIERDOUCHE! Overal. Is. Drank. Het plakt aan alle kanten en dat kapsel waar je zo je best op had gedaan, is volledig geruïneerd. Je kunt wel janken. Maar ach, dat hoort er ook wel een beetje bij. 

6.  Zingen zonder dat je de tekst kent
Niets fijner dan keihard meeblèren op de muziek die gedraaid. Dat je van geen enkel nummer de tekst kent, maakt absoluut niet uit. Niemand die het ziet, toch?

7. Alles in je Snapchat-verhaal
Natuurlijk moet de hele wereld weten hoe fantastisch jouw avond is. Een selfie hier, filmpje daar en hup, in je Snapchat-verhaal. 

8. Halleluja, die drukte
De grootste ergernis tijdens het uitgaan is bij iedereen de drukte. Je kunt je kont niet keren en krijgt non-stop een elleboog in je rug van de persoon achter je. Wat een ellende ook en dan hebben we het nog niet eens gehad over de weg die je moet afleggen als je even naar de wc wil. Pff… Survival of the fittest. 

party animal9. Derde wiel aan de wagen
Weet je die keer dat je op stap was met die ene vriendin die toen ineens aanpapte met een jongen? Daar werd je niet vrolijk van. Je voelde je als het derde wiel aan de wagen en kon niet wachten totdat deze avond voorbij was. Hier heb jij zo’n hekel aan hé. 

10.  Late night snack
Een avondje stappen, eindigt altijd met eten. Zie het als de kerst op de taart. Een lekkere frikandel speciaal of een goed broodje döner. Heerlijk, een betere afsluiter kun jij niet hebben. Lees hier waarom je altijd honger hebt na het uitgaan. 

11. Vriendin die naar huis gedragen moet worden
Soms heeft een vriendin iets te diep in het glaasje gekeken. Jij bent er de rest van de avond zoet mee om haar veilig thuis te brengen. Tja, soms loopt het nou eenmaal anders. Hoort erbij. 

12. Foto waar je spijt van hebt
Samen met je vriendinnen heb je de tijd van je leven in de club. Als er een fotograaf voorbij loopt, weet je niet hoe snel je hem aan moet tikken voor een foto. Je bent er heilig van overtuigd dat dit jouw nieuwe Insta pic wordt, maar als je de foto de volgende dag op Facebook ziet, kun je wel janken. Gadverdamme, deze is zó lelijk. 

13.  De wc
Het toilet is een geval apart tijdens uitgaan. Er moet altijd iemand mee en je maakt er vrienden voor het leven. Je raakt altijd aan de praat met iemand die in dezelfde godsgruwelijk lange rij staat. 

14. Als jouw favoriete jam in de club wordt gedraaid
Als jouw nummer wordt gedraaid, kan de avond niet meer stuk. Je pakt je momentje en laat de hele club zien dat jij de tekst weet van A tot Z en ook nog eens gekke moves hebt. De DJ is jouw held van de avond. Lekker bezig meid. 

15.  Die ene vriendin die altijd Sjaak-afhaakt
Elke vriendinnengroep kent een Sjaak-afhaak. Jij kunt er met je gezonde verstand niet bij dat het altijd dezelfde zijn die ziek, zwak en misselijk zijn. Op het laatste moment haken ze af. Gelukkig zit jij zo niet in elkaar. 

16.  Huilende meiden
Huilende meiden. Wanneer zie je ze niet tijdens het uitgaan? Geef ze wat alcohol en even later zie je ze jankend in een hoekje zitten. Tja, zulke dingen gebeuren gewoon.

17. Die ene vriendin die nooit naar huis wil
De muziek stopt, lampen gaan aan en de DJ zegt dat het over is met de pret. Dan heb je die ene vriendin die daar lak aan heeft en nog lang niet naar huis wil. Jij staat al een half uur in de startblokken om naar huis te gaan en als dan eindelijk je vriendin naar buiten komt, is het eerste wat ze zegt: “Zo, bij wie is de afterparty?”

18. Afterparty’s vallen altijd tegen
Het klinkt zo geweldig: nog even feesten na het stappen bij iemand thuis. We weten allemaal dat dit in werkelijkheid altijd een dooie bedoeling is. Heb jij ooit een knalafter gehad? Precies, wij ook niet. Toch houden we hoop dat deze er ooit gaat komen. 

Beeld: iStock