Beauty

Make-up dragen in de zomer? Dit zijn de beste producten + tips

Iedereen is altijd super excited over de zomer, maar het hebben van een zweterig hoofd, uitgelopen mascara of plakkerige lippenstift worden we écht niet blij toch? Het liefst wil je er altijd fleeky uit zien, maar helaas is de warmte hier niet goed voor. Om toch een beetje make-up te kunnen dragen met warm weer, hebben wij de beste producten en aantal tips voor jullie verzameld!

5 tips voor het dragen van make-up in de zomer:

1. Zorg ervoor dat je altijd een matte poeder bij je hebt, zodat je als even kan poederen als je te erg glimt..;)
2. Doe niet teveel foundation op en ga eerder voor een poeder. Als je toch voor foundation gaaf kies er dan voor een met een SPF-factor.
3. Op zonnige dagen wil je misschien een duik nemen omdat je het zo warm heb. Kies daarom voor waterproof mascara en eyeliner. 
4. Pas op met het aanbrengen van highlighter. Soms kan het ervoor zorgen dat het een sweaty look geeft, terwijl het gewoon je highlighter is. Dat is dus niet nodig! Gelukkig zijn er een heleboel highlighters die wél geschikt zijn voor het warmere weer. 
5. Houd jij niet van plakkerige lippen, dan is het handig om lippenbalsem om te doen in plaats van lipgloss. Een lipgloss plakt altijd al een beetje van zichzelf, dus helemaal bij warm weer! Wil je tóch voor een lipstick gaan, kies dan voor een matte versie.

Shop hier de beste make-up producten voor in de zomer:

 

Beeld: iStock

Must reads 👀