Lifestyle

Nederlanders zijn de grootste Valentijnsdag-haters

Hartjeschocolade, een kussen met jullie favoriete foto erop en een bos rode rozen;  jij doet er alles aan om je lief op Valentijnsdag in het zonnetje te zetten. Herkenbaar? Dan ben je een uitzondering. Uit onderzoek van Mooiwatbloemendoen.nl blijkt namelijk dat 63% van de Nederlanders niet aan Valentijnsdag doet. We vinden Valentijnsdag niet romantisch. Nee, we vinden het vooral erg commercieel.

Valentijnsdag 2018
Nederlanders worden liever op een andere dag verrast in plaats van Valentijnsdag. Dit in tegenstelling tot Engelsen, Fransen en Duitsers. Je zult denken dat dit slecht nieuws is voor een site gebaseerd op bloemen, maar Mooiwatbloemendoen.nl heeft in plaats van in problemen in oplossingen gedacht.

De website is vanaf 7 februari gestart met de campagne #❤365. Want: it’s ok to hate Valentine’s day. Liefdesverklaringen hoeven niet gebaseerd te zijn op de dag van de kalender, maar kunnen op iedere geschikte dag en ieder moment. Denk eens aan al die andere dagen waarop je een lief gebaar kunt geven. 

Rozen op Valentijnsdag
Bij het woord Valentijnsdag denken we aan liefde en ook vooral aan rozen. Uit onderzoek onder mensen uit Nederland, Engeland, Frankrijk en Duitsland, blijkt dat een kwart van de ondervraagden de roos als hét symbool van liefde ziet. Vooral Engelsen en Duitsers denken er zo over. De nuchtere Nederlanders vinden dat de rozen ook staan voor vriendschap en dankbaarheid.

Bloemen Valentijn* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl

Beeld: iStock