Lifestyle

9 betekenissen achter veelvoorkomende dromen

Iedere nacht dromen we over bepaalde onderwerpen. Deze dromen zijn vaak zo vaag en onwerkelijk dat je er vaak niks meer van snapt als je wakker wordt. Een droom is vaak een mengeling van de dingen die je die dag hebt gedaan en je eigen fantasie. Droom jij steeds over hetzelfde onderwerp? Dit kan een bepaalde betekenis hebben en wij leggen een aantal dromen uit. Lees snel verder!

Dit betekenen jouw dromen

Liefde
Droom jij vaak over liefde of over iemand die verliefd op jou is? De betekenis zou kunnen zijn dat jij in het echte leven niet genoeg liefde ontvangt of geen hechte band hebt met een vriend of familie. Droom jij over een bepaald persoon die verliefd op jou is zoals een goede vriend? Dit kan betekenen dat jullie een hechte band hebben samen of dat jij stiekem gevoelens hebt voor diegene.

Seks met iemand anders dan je partner
Er zijn mensen die dromen dat ze seks hebben met iemand anders dan hun partner. Dit kan betekenen dat jij fysiek contact mist met deze persoon. Het kan ook betekenen dat jij terughoudend bent met betrekking tot je huidige partner. Je voelt je onzeker en durft jezelf niet helemaal bloot te geven.

Geldverlies
Je wordt wakker en komt tot het besef dat je hebt gedroomd. Je droomde dat je naar het casino ging en al je geld verloor. Deze droom kan betekenen dat jij het gevoel hebt dat je in de put zit. Je hebt ruzie met je partner, je zit in de schulden of je hebt een heel slecht cijfer teruggekregen. Het zit allemaal in ieder geval even niet mee.

Je zit in een vliegtuig
Droom jij dat je constant in een vliegtuig zit? Dit kan betekenen dat jij binnenkort een grote angst gaat overwinnen. Je bent bang ergens voor en er zit iets dwars. Het kan ook betekenen dat jij veel bezig bent met een hogere status krijgen op je werk. Je wilt hogerop komen en mensen aansturen.

Je valt in je droom
Mensen die dromen dat ze vallen zitten vaak in een onzekere periode van hun leven. Ze hebben het gevoel dat ze de touwtjes niet in handen hebben. Dit gaat vaak over werk of om relaties met anderen. Er gebeuren dingen waar jij geen controle over hebt.

Dit betekenen jouw dromen
Vliegen
Droom jij dat je rondvliegt als een vogel of niet eens een vogel bent maar wel vliegt? Gefeliciteerd! Op dit moment loopt je leven op rolletjes en heb je alles onder controle. Je presteert goed op je werk, je relatie kan niet beter en je hebt goed contact met vrienden en familie. Het kan ook zijn dat jij net een enorme prestatie hebt verricht zoals bijvoorbeeld het halen van je EHBO diploma. Je bent in ieder geval boven jezelf uitgestegen. Bestuur jij dit vliegtuig zelf en kan je bepalen waar je naartoe gaat? Dit kan er op duiden dat jij een grote verantwoordelijkheid hebt gekregen. Jij stuurt sinds kort mensen aan en hebt de leiding binnen je werk.

Heksen
Droom jij over gemene (fantasie) heksen? Het zou kunnen verwijzen naar een ruzie die jij hebt met een goede vriendin of met een ander vrouwelijk persoon. Je hebt op dit moment een slechte ervaring met het vrouwelijk geslacht en daardoor zet jij deze persoon in je droom om in een heks. Wat natuurlijk erg overdreven is, maar dromen slaan in de meeste gevallen wel op de werkelijkheid.

Eten
Jij eet veel overdag, maar je droomt ook nog over eten. Dit kan betekenen dat jij een sterke behoefte hebt aan liefde. In deze droom is het eten een metafoor voor het gebrek aan liefde. Jij denkt vaak aan het hebben van een partner, je wil je familie vaker zien of je beste vriendin is verhuisd naar het buitenland. Dit kunnen allemaal redenen zijn waarom jij behoefte hebt aan liefde.

Je bent ineens naakt
Je droomt dat je in een openbare ruimte bent en plotseling sta je naakt. Iedereen kijkt je aan en je schaamt je natuurlijk dood. Het is vaak een weerspiegeling van het echte leven. Je schaamt je ergens voor en bent bang dat mensen je gedachtes kunnen lezen of doorhebben waar jij mee zit. Als je het symbolisch bekijkt zijn kleren een middel om je achter te verschuilen. Naakt is iedereen gelijk. Deze droom kan dus betekenen dat jij je in het echte leven anders voordoet dan je bent.

Heb jij een echte droom en wil jij die waarmaken? Klik hier voor een artikel over hoe jij je echte droom waarmaakt.

Bron: Droominfo.nl / bedden.nl / dreamscloud.com
Beeld: iStock