Lifestyle

7 manieren om minder onzeker te worden over je relatie

Liefde is mooi, maar brengt af en toe ook veel onzekerheden mee. Vindt hij je wel leuk genoeg? Of gaat hij toch liever voor dat ene bloedmooie meisje? Pfff.. Onzeker zijn kan je echt een rotgevoel geven. Maar als al dat wantrouwen overbodig blijkt te zijn is het toch best lullig dat je hem zo verkeerd hebt ingeschat. Wij vertellen je de manieren waarop je minder onzeker wordt over jullie relatie. Misschien zijn al die zorgen namelijk gewoon voor niks.

1. Controleer hem alleen als je daar een hele goede reden voor hebt
Zie je steeds dat hij met een ander meisje appt? Hmmm, oké. Dan is het nog wel begrijpelijk dat je op een geschikt moment de tijd neemt om even zijn gesprekken door te bladeren. Is daar geen sprake van? Blijf dan gewoon lekker van zijn telefoon af. Elk onschuldig appje kan anders overkomen als je niet weet waar het over gaat. Daarbij komt kijken dat hij echt niet blij is als hij erachter komt dat je geen vertrouwen in hem hebt. Als er geen serieuze problemen zijn dan moet je die ook niet zelf veroorzaken.

2. Zeg gewoon waar het op staat
Wees niet achterdochtig, maar zeg gewoon wat je dwars zit. Vraag je je af waarom hij opeens zoveel aan het appen is? Vraag het hem dan. Je kunt waarschijnlijk al wel een beetje aan zijn reactie aflezen hoe het zit. Vertel hem dat je het niet fijn vindt, en als het een beetje goed zit tussen jullie zal hij echt wel zijn best gaan doen om je dat gevoel niet meer te geven.

3. Wees zeker over jezelf
Het is heel belangrijk om je gewoon goed te voelen over jezelf. Wees zelfverzekerd! Denk niet altijd dat iedereen op de wereld knapper is dan jij. Er is een reden voor dat hij voor jou is gevallen en niet voor iemand anders, dus wees niet te bang voor problemen die er niet zijn.
4. Maak afspraken
Het is een goed idee om aan het begin van je relatie al wat afspraken te maken. Je hoef natuurlijk niet al jullie afspraken op papier te hebben staan, maar een beetje duidelijkheid is wel fijn. Spreek samen af wat je vervelend vindt. Denk daarbij aan dingen als afspreken met anderen, constant appen enzovoort.

5. Laat je vrienden niet links liggen
Natuurlijk ga je er vanuit dat je je prins op het witte paard hebt gevonden, maar helaas kan het soms anders lopen dan je had verwacht. Het is daarom belangrijk om je niet alleen te richten op je relatie, maar ook je vriendschappen te onderhouden. Stel je voor dat het uit gaat, wie heb je dan nodig om er weer bovenop te komen? Inderdaad, je vrienden. Jij zou het zelf waarschijnlijk ook behoorlijk rot vinden als beste vriendin je vervangt voor een nieuwe vlam. In dit artikel staat hoe je liefde en vriendinnen kunt combineren.

6. Vergelijk je relatie niet met andere relaties
Het gras is niet altijd groener aan de overkant, dus denk dan ook absoluut niet dat dat wel zo is. Instagramfoto’s van een super leuk stel kunnen heel veel verdoezelen over hoe hun relatie er echt aan toe gaat. Een relatie gaat niet om wie de leukste foto’s heeft of wie de meeste cadeautjes krijgt. Uiteindelijk gaat het erom dat jullie van elkaar houden, en misschien is dat gevoel bij jullie relatie veel duidelijker aanwezig.

7. Maak niet overal een probleem van
Als er geen problemen zijn, maak die dan ook niet. Een like onder een foto van een ander meisje is echt geen reden om een dikke discussie aan te wakkeren. Waarschijnlijk ziet je lief in de helft van de dingen die hij doet geen probleem, want jongens zijn nou eenmaal wat makkelijker dan meiden.

Bron: yourtango.com, lifehack.org, bustle.com | Beeld: iStock