Food

5x Instagramwaardige eettentjes in Maastricht

Wij meiden zijn altijd op zoek naar de leukste hotspots. Vaak zijn deze hotspots fotogenieke plekjes, bezienswaardigheden of eettentjes. Deze laatste vinden wij toch wel een van de leukste! Vaak zijn het de onbekende plekjes die het ’t beste doen. Ik – Girlscene’s stagiaire Sanne – heb een top 5 met de lekkerste en meest Instagramwaardige eettentjes van Maastricht voor jullie bij elkaar gesprokkeld. Altijd leuk voor als jullie een bezoekje brengen een het bourgondische Limburg. Genieten met een zachte G!

1.     Piece of cake
Piece of Cake is een gezellig zaakje met een huiskamersfeer en van oorsprong gespecialiseerd in zoetigheden zoals cupcakes. Deze gezellige hotspot biedt ook ontbijt, lunch en andere arrangementen aan zoals een Sweet Tea, Sweet Coffee en een Theekransje. De eerste twee arrangementen zijn alleen te verkrijgen mét reservering en de laatste, het Theekransje, kan ook zonder reservering. Altijd leuk om met je vriendinnen een theekransje te organiseren en dit vast te leggen. 

View post on Instagram
 

Adres: Bredestraat 28, Maastricht
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 9:00 – 18:00
Telefoonnummer: 043 852 3682

2.     Van Wyck
Van Wyck is een fijne rustige plek om je dag te beginnen. Hier kun je lekker bijkletsen of gewoon even lekker voor je uitstaren. Een plek waar het ruikt naar versgemalen koffiebonen en waar je kunt genieten van zelfgemaakte lunchgerechtjes. Van Wyck heeft een uitgebreide en speelse menukaart waar je gegarandeerd een lekkernij zult vinden om je maag te vullen. 

View post on Instagram
 

Adres: Wyckerbrugstraat 28, Maastricht
Openingstijden: maandag t/m zondag 8:00 – 18:00
Telefoonnummer: 043 852 9603

3.     Smakery

Dit is onze persoonlijke favoriet! Smakery is een heaven on earth als je een liefhebber bent van macarons, ambachtelijk schepijs en big fluffy pancakes. Van die stapeltjes pannekoekjes met siroop en aardbeitjes, zie je het al voor je? #YUMMY Het zaakje is een en al zoetigheid, letterlijk en figuurlijk.

View post on Instagram
 

Adres: Stationsstraat 56, Maastricht
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00, zaterdag 9:00-18:00 en zondag 9:00-17:00
Telefoonnummer: 043 321 1412

4.     SAP
Sap Bagels & Juice bar is sinds mei 2016 inwoner van het bourgondische Maastricht. Na een jaar vele sapjes en bagels maken won SAP een award voor het lekkerste lunchroom broodje van Nederland, de welbekende bagel: BlTCH. Een héér-lijke bagel met de ingrediënten Bacon, Lettuce, Tomato, Cheese en Ham. SAP heeft ook een vestiging in het Limburgse Sittard en is de place to be als het gaat om lekkere sapjes, bagels en niet te vergeten het trendy interieur.

View post on Instagram
 

Adres: Stationsstraat 8 Maastricht en Markt 15, Maastricht
Openingstijden: maandag t/m zondag 09:00 – 17:00

5.     FAB. Famous American Bistro
FAB is een echt Amerikaans eettentje waar je van ’s ochtends tot ‘s avonds welkom bent. Het is echt een trendy tentje met heerlijke gerechten. De menukaart is ook erg uitgebreid, de keuze is dan ook echt reuze. Alles lijkt ons lekker en het liefst proberen alle gerechtjes *kwijl kwijl*.  

View post on Instagram
 

Adres: Markt 6, Maastricht
Openingstijden: maandag t/m zondag 8:00-22:00
Telefoonnummer: 043 737 0249

Beeld: iStock

 

Lees ook: Pak je voordeel met de Lidl-Shop

Must reads 👀