News

Harry Potter-fans opgelet: Zweinstein komt naar Nederland

Heb jij alle boeken gelezen van Harry Potter? En kan jij de tekst uit de Harry Potter films letterlijk meepraten? Dan móét jij deze zomer een bezoekje brengen aan Kasteel Doorneburg. Daar vindt dit jaar namelijk een heel bijzonder Harry Potter event plaats… Benieuwd geworden naar de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus van Nederland? Lees dan snel verder voor meer informatie.

Zweinstein
Ben jij fan van Harry Potter en wil jij graag andere fans ontmoeten? Kom dan 14 april en 12 augustus naar Kasteel Doorneburg in Gelderland. Op deze dagen staat het oude kasteel helemaal in het teken van Harry Potter. Het kasteel wordt zelfs compleet omgetoverd tot Zweinstein, de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Heb jij er altijd al van gedroomd om spreuken te leren en boterbier te drinken? En wil jij ervaren hoe het is om een leerling te zijn van Zweinstein? Het kan allemaal op Kasteel Doorneburg. Op beide dagen zijn er verschillende Harry Potter-activiteiten die je kunt doen. Ook zijn er dubbelgangers van verschillende personages uit de boeken- en filmreeks zoals Dumbledore, Hermelien, Hagrid en natuurlijk Harry zelf. 

Harry Potter event
De organisator van het event is Lemistore, een online webshop uit Almere die gespecialiseerd is in Hary Potter-artikelen. Vorig jaar besloot de webshop voor het eerst een speciaal Harry Potter event te organiseren. “Dat was bij ons in Almere. Eigenlijk wilden wij dat dit jaar weer doen, maar de gemeente vond de locatie, een industrieterrein, daarvoor niet geschikt. Daarom wijken we uit naar Doornenburg. Eigenlijk past deze locatie ook beter bij het Harry Potter Event. Het Kasteel is prachtig. Wij regelen een touringbus die vanuit Almere naar Doornenburg rijdt.’’

Wil jij zelf een bezoekje brengen aan de Nederlandse Zweinstein? Wees er dan snel bij, want voor beide dagen zijn er slechts 1500 kaarten beschikbaar.

Bron: Metro, Gelderlander | Beeld: Brunopress

Must reads 👀