Lifestyle

Voor alle meisjes die door een break-up gaan: je wereld valt niet uiteen

Het maakt niet uit of je een lange relatie hebt gehad of een relatie van drie maanden, een breakup meemaken is nooit leuk. Je hoopt natuurlijk dat je (eerste) lover meteen de prins op het witte paard is en dat jullie nog lang en gelukkig leven. Helaas is dit niet altijd het geval en maak je ook weleens minder leuke dingen mee tijdens een relatie: jaloezie, ruzies of ergernissen… Been there, done that. In het ergste geval dus een breakup, en dit is waar wij van Girlscene je bij gaan helpen. Because girl, we got your back!

Je komt net uit een relatie en dat doet pijn. Veel van je vriendinnen zullen in eerste instantie zeggen dat je er wel overheen komt, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt je hart nog bij je ex-vriendje liggen en dit hoofdstuk afsluiten is gewoon erg moeilijk. En dat is ook niet gek, je hebt waarschijnlijk lief en leed gedeeld met je geliefde.

Om je een beetje gerust te stellen is het ook goed om te weten dat je niet de enige bent bij wie dit zó moeilijk is. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat er een biologische reden achter zit waarom dit je nog zo lang achtervolgt. Zodra je afgewezen wordt door je vriendje of vriendinnetje, licht er een bepaald gedeelte van je hersenen op die geassocieerd wordt met een verslaving. Dit kan tot gevolg hebben dat je bij wijze van afkickverschijnselen (verdriet, ‘hartpijn’, eetbuien) krijgt, omdat je niet meer samen bent met je lover. Dus don’t worry, het is normaal dat je dit meemaakt en wij gaan je helpen met het overleven van deze breakup.

Accepteer het gevoel van leegte
We know, dit klinkt zo drastisch. Toch is dit het beste om mee te beginnen. Zorg ervoor dat je accepteert dat hij er niet meer is, je bent sterk genoeg! Het is moeilijk om het te accepteren, maar zodra je het doet kun je verder. En dat is precies wat we willen bereiken, het verdergaan met je leven.

Vermijd al het contact met je ex-lover
Is het echt 100% over tussen jullie, en zit er geen kans meer in? Blokkeer hem dan op alles. Denk hierbij aan WhatsApp, Facebook, Instagram en misschien zelfs zijn telefoonnummer. Dit is best wel heftig, maar als je echt verder wilt is dit even goed om te doen. Ook als je eigenlijk nog niet klaar bent om verder te gaan is dit het beste om te doen. Dit weerhoudt je namelijk van het stalken van zijn socialmediakanalen, want zodra je dit gaat doen voel je je alleen maar slechter.

Spreek veel met vriendinnen af
Regel een ontspanmomentje, dit gaat je zeker goed doen. Je vriendinnen hebben altijd het beste met je voor en weten precies hoe jij in elkaar zit. Zo heb je leuke afleiding en ben je meteen samen met personen die je liefhebt. Sleepovers doen het altijd goed, haal genoeg dekens en kussens in huis, zoek de perfecte film voor een girls night uit en ga samen naar de supermarkt voor wat lekkers. Dit belooft een topavond te worden. Waarbij je je meteen een stuk beter voelt, ook als je stiekem toch even aan hem moet denken. Als dit het geval is, staan je vriendinnen meteen voor je klaar.

Draai je ‘verlies’ om in een leermoment
Dit is ook een belangrijke, ga er niet om zitten jammeren (oké, misschien een beetje dan). Je hebt zoveel leuke dingen meegemaakt samen en helaas houdt dat nu op. Zie het als een leermoment, zo sta je er veel positiever in! Je hebt nog een heel leven voor je en er komen waarschijnlijk nog zoveel mooie dingen aan, kijk dus vooral vooruit en niet terug. Houd vooral hier je focus op, je leert ervan en gaat verder met je eigen leven. In dit artikel vind je tips om een stuk positiever in het leven te staan.

Huil, dit voelt serieus goed
Om toch even terug te vallen op een gevoelig stukje, het verdriet. Ook als het je even niet lukt om het bovenstaande te doen, is het echt niet erg om te huilen. Huilen is zelfs goed voor je, je laat even alle frustraties eruit komen en dat is helemaal niet erg. Je zult je een stuk opgeluchter voelen na zo’n huilbui.  Dus geen zorgen, als het even niet gaat zoals je zou willen. 

Bron: Sheknows, Huffpost, Thought catalog | Beeld: iStock