Food

Dit is waarom je mealpreps zou moeten maken

Hoewel we allemaal graag een zakcentje overhouden aan het eind van de maand, blijven we het lastig vinden om minder geld uit te geven aan eten. Aan gezond eten, vooral. Lekkere ham-kaas croissantjes, loempia’s en hamburgers lijken meer een prioriteit te zijn. Maar hoe lekker zou het zijn om je aan een gezonde routine te houden, in plaats van steeds weer naar de winkel te hollen. Wij hebben een alle redenen voor het maken van mealpreps voor je op een rijtje gezet. Je wilt straks niet meer anders.

1. Je bespaart geld
Geld besparen, dat willen we allemaal. Gezonde producten kopen hoeft niet duur te zijn, want het enige wat je hoeft te doen is tijdens de aanbiedingen winkelen. Als je alvast groenten koopt voor een maaltijd die je later gaat eten bespaar je op dat moment geld. En natuurlijk, je koopt geen dure lunch meer. Dat scheelt je zeker in je portemonnee.

2. Je kunt makkelijker afvallen
Als je van tevoren je maaltijden plant weet je precies wat je binnenkrijgt. Als je je goed voorbereidt, kun je dus bijhouden hoeveel calorieën er binnen komen. Dus is afvallen je doel, dan is het maken van mealpreps ideaal voor jou. Geen impulsieve snacks meer dus ;-). 

3. Boodschappen doen gaat makkelijker (en sneller)
Je hebt van te oren al voorbereid wat je wanneer gaat eten, dus boodschappen doen duurt sowieso minder lang dan voorheen. Je komt binnen met een boodschappenlijstje, verzamelt alle producten en sluit zo aan bij de kassa. Easy as that. In de winkel sta je niet onnodig lang te twijfelen voor de schappen, want de keuze is al gemaakt. Hoef je ook niet meer langs die gang met snoep, toch?
4. Je leert in porties te eten
Nooit meer te veel eten, want er past simpelweg niet meer in het bakje. Bereid allemaal dezelfde hoeveelheden aan porties voor zodat je zeker weet dat je genoeg binnenkrijgt. Bijhouden hoeveel je eet is vooral belangrijk als je af wilt vallen.

5. Je bespaart tijd
Na een lange dag werk of stage heb je geen zin meer om te koken. Het kost veel tijd en die tijd kun je voor jouw gevoel beter in andere dingen stoppen. Als je mealpreps maakt ben je hier misschien een tijdje mee bezig, maar de rest van de week hoef je je nergens zorgen meer over te maken. Je pakt het bakje, drukt hem in de magnetron en klaar is Kees. Zeker een goede hack om tijd te besparen! Nu kun je na het eten zo door naar de sportschool. Tijd in overvloed, toch?

6. Je creëert wilskracht
Na een tijdje gezond te hebben gegeten wil jij sowieso niet meer anders. Als je een routine hebt, is het makkelijker om nee te zeggen tegen onnodige suikers. Het geeft je voldoening als je het voor een langere tijd volhoudt om je aan een planning te houden. En het voelt zeker goed als je aan het einde van de dag inziet hoeveel onnodig eten je af hebt geslagen. Met jouw mealpreps zit je goed!

Bronnen: blog.fit.com, nerdfitness.com, elitedaily.com | Beeld: iStock