Beauty

Wil je super steil haar? Wij hebben dé tip!

Ben jij je krullende haar zat, of heb je al steil haar van je zelf maar kan het nog stijler? Er zijn talloze hacks wat betreft het creëren van kaasrecht haar en wat je dan vooral wel en niet moet doen met misschien wel het meest dierbare deel van je uiterlijk. Zodra we onze stijltang in handen nemen krijg je meestal meteen van je moeder te horen dat dit echt niet goed kan zijn voor je haar. Gelukkig zijn er vele manieren waardoor je haar mooi glanzend en gezond blijft tijdens dit proces. Girlscene heeft de do’s en dont’s voor je op een rijtje gezet.

Do’s

  • Investeer in een goede stijltang

Als je op zoek gaat naar een (nieuwe) stijltang, dan moet je op een paar dingen letten. Het wordt geadviseerd om voor een stijltang met een plaat van keramiek, toermalijn of titanium. Een stijltang met deze materialen zorgt ervoor dat hij gelijkmatig opwarmt en dat je haar er gezond en glanzend uit gaat zien. Dit zijn de top 10 best verkochte stijltangen.

  • Gebruik een heat protector

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden zeggen ze weleens. Maar bij het gebruik van een stijltang wil je dat natuurlijk niet. Het laatste wat je wil is je haar afbranden tijdens het stijlen! Door middel van een heat protection product zorg je ervoor dat je haar beschermd is tegen de hitte van de tang en je haar voelt ook nog eens zachter aan. Het is ook altijd een goed idee om je haar van tevoren te preppen met een voedend product.

  • Borstel je haar, steil het en repeat!

We hebben al verschillende celebs voorbij zien komen met kaasrecht haar, dit willen we toch allemaal? De juiste techniek om net zo’n steil haar als bijvoorbeeld Kim Kardashian te krijgen is Volgens de haarstyliste van Kim, Jen Atkin, in secties werken. Dus verdeel je haar in een paar secties, zo sla je niks over en zorg je ervoor dat je niet te veel haar in een keer steilt. Je combineert het door van tevoren de haarpluk te borstelen, hierdoor maak je het haar in principe al steiler dan dat het is. Zorg ervoor dat je de juiste borstel gebruikt. Door dit proces te herhalen wordt je haar gegarandeerd steil!

Watch on YouTube

  • Haarlak als finishing touch

Na het creëren van de perfecte haarlook, wil je natuurlijk ook dat het zo de hele dag of avond blijft zitten. Door het spuiten van haarlak in je borstel, zorgt het voor een soort coating op je haar. Als je haar maar goed zit! 🙂

Dont’s

  • Met vochtig haar steilen

Iedereen heeft het weleens meegemaakt. Je komt uit de douche, föhnt je haar en daarna staat het stijlen ervan op het programma. Nu heb je een pluk haar wat nog niet helemaal droog is en toch leg je ‘m tussen de hete platen. Meteen hoor je een sissend geluid, dit klinkt nooit goed. Iets wat je dus beter kunt vermijden!

  • Verkeerde of geen producten gebruiken

Door geen of verkeerde producten te gebruiken, blijft je haar niet lang zoals het is na het steilen ervan. Door een voedend product te gebruiken blijft je haar gezond, ook tijdens het steilen. Gebruik van tevoren een mousse en tijdens het douchen de juiste shampoo en conditioner om je haar goed voor te bereiden.

  • Sissend geluid

Het is absoluut niet de bedoeling dat je dit geluid hoort tijdens het stijlen van je haar. Zodra je dit hoort weet je dat je haar nog niet droog genoeg is en dat je dus even moet wachten met het gebruik van een stijltang. Ook na het gebruik van een heat protection product is het slim om even te wachten, ook dit mag er niet voor zorgen dat je haar nog nat is tijdens het stijlen.

  • Te koud of te heet steilen

Gebruik het liefste een tang waarbij je zelf de temperatuur kunt instellen. Het ligt aan de dikte van je haar hoe je de warmte moet instellen. Heb je wat dikker haar? Dan kun je de tang wat warmer instellen dan normaal. Rond de 180 graden is vaak normaal.

Ben je van plan je haren te steilen, vergeet dan zeker niet de bovenstaande punten om zo tot een mooi en gezond resultaat te komen.

Bron: Seventeen, Teenvogue | Beeld: iStock