Food

Pizza als ontbijt is gezonder dan cornflakes

Je dag beginnen met een pizzapunt Quattro Stagioni doe je eigenlijk alleen als je de dag ervoor iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Pizza wordt niet gezien als een goed ontbijt. Maar als je denkt dat je gezond bezig bent met een kommetje Special K als ontbijt, heb je het mis. Volgens een diëtiste is pizza namelijk een veel beter maaltje om je dag mee te starten!

Pizza-ontbijt
Pizza als ontbijt it is! Volgens Chelsey Amer, een diëtiste en voedingsdeskundige uit New York, is een pizzapunt een stuk voedzamer dan een kommetje cornflakes. “Door ‘s ochtends pizza te eten in plaats van cornflakes zal je geen suikerpiek krijgen”, vertelt Chelsey. De cornflakes die in de supermarkt te vinden zijn, zitten bomvol suikers. “Het is misschien een verrassing dat een gemiddelde ‘pizza-slice’ evenveel calorieën bevat als een schaal cornflakes met volle melk.” Een stuk pizza bevat veel minder suiker en meer vet dan cornflakes. Bovendien bevat pizza meer proteïnen, waardoor je minder snel weer honger krijgt. Score!

Niet gezond
Helaas is dit geen excuus om elke dag met pizza te ontbijten. Diëtiste Chelsey benadrukt dat pizza nog steeds niet bijzonder gezond is en dat je het zeker niet elke dag zou moeten eten. Maar dat schaaltje cornflakes kun je prima verruilen voor een pizzapunt. Goed om te weten voor de volgende brakke zondag ;-). 

Beeld: iStock

Must reads 👀