Lifestyle

‘Ik wilde maar niet geloven dat ze er niet meer was’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat plotseling een goede kennis heeft verloren.

Het was een normale zaterdagmiddag. Ik was negen jaar oud en speelde samen met mijn beste vriendinnetje buiten. We even naar binnen wilden gaan om iets te pakken, kwam ik mijn moeder tegen. Ik keek haar aan en zag dat haar iets dwars zat. Op dat moment vroeg ik wat er aan de hand was, maar mijn moeder reageerde niet. Samen met mijn vriendinnetje liep ik naar boven, maar toen we op mijn kamer kwamen besloot ik toch even in mijn eentje naar beneden te gaan. Misschien zou mijn moeder dan wel vertellen wat er aan de hand was. Beneden vroeg ik of haar echt niks dwars zat, waarop ze antwoordde dat een goede vriendin van mijn moeder en kennis van mij kanker had.

Ik wist niet wat ik hoorde en barstte gelijk in huilen uit. Met de tranen nog in mijn ogen rende ik naar boven. Mijn beste vriendinnetje ving mij gelukkig op en mijn moeder vertelde het vervelende nieuws ook aan haar. Ze gaf me meteen een dikke knuffel, super lief! 

Nadat ik het slechte nieuws te horen heb gekregen, ben ik weer buiten gaan spelen met mijn vriendinnetje. Zo kon ik even met mijn gedachte ergens anders zijn en er niet aan denken. Het begon al laat te worden en liepen samen naar het huis van mijn vriendinnetje waar haar vader ons al op aan het wachten was. Hij zag natuurlijk dat ik gehuild had en vroeg naar de reden. Natuurlijk moest ik op dit moment weer huilen en vertelde over de vriendin van mijn moeder die ernstig ziek is.

Toen ik thuis kwam was mijn vader er ook. Hij had het heftige nieuws van mijn moeder te horen gekregen. Hij vertelde mij dat we haar de dag erna zouden kunnen bezoeken, natuurlijk wilde ik dat. Ik had een mooie tekening voor haar gemaakt die ik aan haar ouders heb gegeven. Ze was helaas te ziek om het aan te nemen, waardoor ik haar ook niet meer heb kunnen zien die dag. Dinsdag, drie dagen nadat ik het nieuws te horen had gekregen, is ze overleden. Ze had blijkbaar zo’n zeldzame ziekte, dat ze niet meer beter kon worden. Het was een tumor in haar ruggenmerg die heel erg snel groeide. Haar zenuwen begonnen uit te vallen, waardoor ze niet veel meer kon.

Donderdag heb ik pas te horen gekregen dat ze was overleden, dit omdat mijn ouders bang waren dat ik mij niet zou kunnen concentreren op school. De begrafenis volgde snel, het was een erg mooie en emotionele dienst. Ik ging veel nadenken over de tijd toen ze er nog was, zo vroeg ik een week van tevoren nog wanneer we weer gingen afspreken. Avonden lag ik verdrietig op bed, ik wilde maar niet geloven dat ze er niet meer was. Ik mis haar zo erg. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die zoiets heeft meegemaakt.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Bron beeld: iStock