Beauty

Door deze 9 simpele tips groeit jouw haar als een tierelier

Je vindt dat het tijd wordt dat jouw haar gaat groeien, het liefst zo lang als de extensions van Kim Kardashian. Je hebt zin om je haar te whippen en je haar in het gezicht te gooien van jongens die vervelend doen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw haar lang genoeg is om dat te doen? Juist, je laat het groeien! Girlscene heeft een aantal tips voor je waardoor je succesvol je haar laat groeien.

✰ Good things take time
Helaas is het niet mogelijk om jouw haar in één nacht twintig centimeter te laten groeien (we wish). Haar groeit maximaal twee centimeter per maand, die twintig centimeter kost je dus minimaal tien maanden. Zoals oma altijd zegt: geduld is een schone zaak.

✰ De kapper is je beste vriend
Je gelooft het bijna niet, maar de schaar is je beste vriend. Nooit meer je haar knippen helpt echt niet. Gespleten punten splijten dan alleen maar verder door. Zorg ervoor dat je regelmatig de gespleten punten knipt zodat deze geen schade aanrichten.

✰ Gebruik altijd conditioner
“Elke keer dat je haar nat is moet je conditioner gebruiken”, zeggen kappers vaak. Conditioner zorgt ervoor dat de punten goed blijven en niet gaan splijten. Het echte werk gebeurt natuurlijk op de hoofdhuid (waar het haar groeit), maar als jouw punten eraf vallen ben je nog verder van huis.

via GIPHY

✰ Naspoelen met koud water
Spoel na het wassen het haar af met koud water. Dit laat het haar steviger achter, waardoor het niet gaat splijten. Omdat het koude water de buitenkant van het haar verstevigt, verliest het haar geen vocht. Het is even afzien, maar dan heb je wel wat…

✰ Gebruik wekelijks een haarmasker
Om jouw haar op en top gezond te houden gebruik je wekelijks een voedend haarmasker. Alles voor de gezonde puntjes! Een masker per week doet wonderen, geloof ons. Dit haarmasker is jouw redder in nood als jij je haar laat groeien.

✰ Gebruik de juiste handdoek
Wikkel jij jouw haar ook altijd in een handdoek na het wassen? Niet meer doen. De handdoeken zorgen voor veel afgebroken punten omdat de haren tussen de draden blijven hangen. Het is het beste om een microvezel handdoek te gebruiken, deze richten het minste schade aan.

via GIPHY

✰ Slaap op satijn
Echte prinsessen slapen op een satijnen kussen, dus jij ook. Het satijn is zó zacht dat er geen haartjes afbreken. Je droomt lekker verder over die leuke jongen uit de bovenbouw terwijl jouw haar keihard doorgroeit.

✰ Gebruik supplementen
We moeten de natuur soms gewoon een handje helpen, door middel van supplementen. Er zijn een aantal stoffen die de haargroei stimuleren, namelijk: vitamine B, vitamine C, vitamine A, ijzer en proteïne. Zorg dat je genoeg van deze stoffen binnenkrijgt en je haar groeit als een tierelier.

✰ Activeer de haarzakjes
We horen je denken: ‘haarzakjes activeren?’. Door bijvoorbeeld de hoofdhuid te masseren of het haar vaker te borstelen activeer je de haarzakjes. Door de haarzakjes te triggeren groeit het haar sneller, daarnaast is een hoofdmassage ook super lekker. Je schudt de haarzakjes als het ware even wakker.

Bron: cosmopolitan.com, elle.com | Beeld: iStock