Lifestyle

10 herkenbare situaties als je gaat kamperen

De meeste mensen hebben ooit wel eens gekampeerd in bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje. Je slaapt op een camping in een tentje of caravan. Erg gezellig als je even back to basics wilt in je vakantie, maar er zijn ook nadelen aan dit soort vakanties. Je hoort bijvoorbeeld s’nachts in de tent naast je gelach en er zijn gezamenlijke douches en toiletten. Dit zorgt soms voor ergernissen en een hoop situaties die iedereen meemaakt. Wij hebben een aantal van deze situaties op een rijtje gezet.

1. Je moet op elkaar wachten met afwassen
Soms zijn er zo weinig afwasbakken dat je letterlijk in de rij staat met een stapel vieze borden. Je moet op elkaar wachten en dit kan soms best lang duren. Ook ongemakkelijk als iedereen in de rij Italiaans is en je er dus geen woord van verstaat en niet mee kan praten.

2. Gillende kinderen
Ja, er zijn campings waar kinderen niet zijn toegestaan maar op de meeste campings wel. ‘s Ochtends rond een uur of 7 hoor je de eerste kinderen al naar het zwembad vertrekken en tikkertje doen. Vreselijk vind je het. En het liefst doe je meteen oordoppen in. Je bent toch op vakantie? Dus je wilt uitrusten en geen krijsende kinderen om je heen.

4. Mensen die een plekje ‘reserveren’ bij het zwembad
Je hebt van die campinggasten die de avond ervoor al een plekje bij het zwembad hebben ‘gereserveerd’. Ze leggen hun grote badhanddoek op een van de witte stoelen bij het zwembad. Gewoon weghalen die handdoeken en er zelf gaan liggen. Ze moeten maar niet zo asociaal zijn.

5. Je zit steeds op elkaars lip
Erg gezellig hoor kamperen met familie of vrienden, maar na een aantal weken heb je toch wel de behoefte om even op jezelf te zijn in een grote ruimte. Je zit steeds met elkaar in een caravan of in een grote tent. Er ontstaan hierdoor ook sneller akkefietjes. Krijg je ruzie met je ouders? Klik hier voor een artikel over hoe je hier mee moet omgaan tijdens de vakantie.6. Je wilt je kleding wassen
Vaak neem je tijdens het inpakken veel kleding mee, zodat je even voort kan en niet direct hoeft te wassen. Er zijn namelijk vaak geen wasmachines of het is er heel druk. Je moet er rekening mee houden dat je lang moet wachten bij de wasmachines of dat je kleding op de hand moet wassen.

7. Gedeeld sanitair
Met kamperen deel je een sanitair met de rest van de camping. Je hebt dus geen privétoilet of een eigen douche. Soms is dit best smerig, want mensen maken er een potje van. Er liggen soms haren in de douche van anderen, kinderen plassen over de wc en er ligt tandpasta in een van de wasbakken. Gadver, waarom ruimen mensen hun eigen troep niet op? Willen ze deze ruimte soms zelf ook zo smerig aantreffen?

8. Ruzie hoor je over de hele camping
Wanneer er ruzie ontstaat hoor je dat over de hele camping. Er is geen ruimte waar je ongestoord ruzie kunt maken zonder dat iemand het hoort.

9. Jij durft niet je behoeftes te doen
Iedereen moet wel eens een grote boodschap doen en dat kan soms gênant zijn in een openbaar toilet waar iedereen je hoort. Vooral in de ochtend als alleen je buurvrouw in het sanitair te vinden is.

10. Een tent opzetten
Ga jij met een tent kamperen? Vaak moet jij deze tent helemaal opzetten en dat is nogal een klus. Hoe groter de tent, hoe meer tijd je kwijt bent. Als er wind staat heb je ook nog kans dat je stulpje wegwaait. Zet je voor het eerst een tent op? Lees de beschrijving eerst goed door en kijk desnoods video’s. Anders bestaat er ook nog een kans dat er een stok breekt. Dit is absoluut geen goede start van je vakantie.

Beeld: Istock

 

Lees ook: Kampeer voordelig met de Decathlon kortingscode