Beauty

How to: make-uplook met alleen maar budgetproducten

We doen iedere ochtend weer ons best om goed voor de dag te komen. Voor een feestje pak je uit, maar jouw everyday-look is een stuk simpeler. Make-up kost ons vaak flink wat geld, helaas. Maar make-up hoeft echt geen fortuin te kosten, dat bewijst deze make-uplook. Ik – Girlscene’s stagiaire Karlijn – creëerde een make-up look met alleen maar budget make-up. Hieronder lees je hoe je een mooie everyday-look maakt voor een prikkie. 

De basis
✰ My Perfect Colour Matte Foudation
✰ My Perfect Colour Moisturising Foundation Stick
✰ Catrice HD Liquid Coverage Precision Concealer
✰ RCMA No Colour Powder​foundation budgetIk begin met – of course – met foundation, hierdoor vormt jouw huid een egale basis. Ik gebruik de Primark My Perfect Colour Matte Foundation. Om wat vorm in het gezicht te brengen gaan we contouren. Cream contouren klinkt lastiger dan het is, zet met een contourstick strepen op de plekken waar jij schaduw wilt creëren. Ik gebruikte de Primark My Perfect Colour Stick in een donkere kleur. 
contour budgetAls de cream contour geblend is, begin je aan de concealer. Breng wat concealer aan onder de ogen (bye wallen) en op de plekken waar jij de nadruk op wil leggen. Dit zijn plekken als de neusbrug, cupidoboog, het voorhoofd etc. Ik gebruikte de Catrice HD Liquid Coverage, met het kleine kwastje breng je het heel precies aan. Blend de concealer met een beautyblender of gewoon met je vingers. Dan poeder je het geheel af en ben je klaar om door te gaan met de ogen. 
concealer
De ogen
✰ Catrice Califonia In A Box Palette
✰ Catrice Instantglam Palette
✰ Catrice Spectralight Eyeshadow Glowkit
✰ Rimmel Wonderfully Real Mascara
ooglook budget
Omdat dit een everyday-look is ga ik voor een subtiele ooglook. Begin met het aanbrengen van een bruine oogschaduw of wat bronzer in de arcadeboog. Dit hoeft helemaal niet netjes, want later gaat er nog een andere oogschaduw overheen. Ik gebruikte de bronzer uit het Catrice California Palette.
oogschaduw budgetDaarna breng je wat donkere oogschaduw aan in de hoeken en in de binnenste ooghoek een opvallende highlighter. Door de highlighter in de binnenste ooghoek lijken de ogen groter en lijk je wakkerder, dat moeten we hebben! Ik gebruikte de twee lichtste kleuren uit het Catrice Spectralight Palette en de bruine kleur uit het Catrice Instantglam Palette. Een likje mascara erbij en je bent klaar voor stap drie, de Wonderfully Real mascara van Rimmel is erg mooi en goed betaalbaar.
oogschaduw budgetHet gezicht
✰ Catrice Califonia In A Box Palette
✰ Essence Glow… Highlighter Palette
budget makeup
Het is tijd voor de finishing touch: bronzer, blush en highighter. Ik begin met het aanbrengen van bronzer (Catrice California Palette) over de cream contour heen. Ik breng het aan op de wangen het voorhoofd en onder mijn kaaklijn. De blush (Catrice California Palette) breng ik aan op de appels van mijn wangen, ik koos voor de oranjeroze kleur. Als kers op de taart breng ik wat highlighter (Essence Glow..) aan op de jukbeenderen, de neusbrug en de cupidoboog. Voilà je bent ready to go, laat de dag maar komen! 
look

Must reads 👀