Lifestyle

7 signalen dat jij de verkeerde bh draagt

Openstaande cups, snijdende bandjes en prikkende beugels: wij vrouwen hebben het maar zwaar te verduren. De zoektocht naar dé perfecte bh lijkt eindeloos. Je denkt de juiste bh te dragen, maar na en tijdje zit de bh hartstikke vervelend. Aan de volgende dingen merk jij dat jij de verkeerde bh-maat draagt. 

✰ Je band kruipt omhoog
Kruipt jouw band omhoog aan de achterkant? Dan zit de band te los. De band moet het meeste gewicht dragen, daarom is het belangrijk dat deze genoeg ondersteunt. Draag een smallere bh of doe hem een haakje strakker. Deze struggle is nergens voor nodig.

✰ Je borsten puilen uit de cups
Wanneer jouw cups te klein zijn krijg je last van het “Quadriple Boob Syndrome”. Je weet wel: het moment waarop het lijkt alsof je vier borsten hebt, in plaats van twee. Ga een cup omhoog en het probleem verdwijnt als sneeuw voor de zon.

✰ De cups kreukelen
Dat de cups gaan kreukelen of indeuken is een teken dat jouw cup te groot is. Ja, je moet dus echt – met hartpijn – een cup naar beneden. Hierdoor vullen jouw borsten de cup weer en deuken ze niet in.

via GIPHY

✰ Je hebt striemen op je schouders
Die striemen op jouw schouders betekenen niet dat jouw borsten te zwaar zijn, maar dat jouw band niet genoeg ondersteuning biedt. De band moet iets strakker, dit kan door hem een haakje strakker te dragen of door een smallere bh te kopen.

✰ Het middenstukje zweeft
Met het middenstukje bedoelen we het gedeelte dat de twee cups met elkaar verbindt. Dit stukje hoort plat op jouw borstkas te liggen. Als het zweeft is dat een teken dat de cups te klein zijn. Koop een grotere bh, tijdens het passen druk je op dat stukje en als het plat zit is het perfect.

✰ De beugel prikt
Beugels hoeven echt niet vervelend te zijn en zeker niet in jouw borst te prikken. Als de beugel prikt is dit een signaal dat de cups te klein zijn. Jij mag dus rennen naar de Hunkemöller om een grotere cup te kopen.

✰ Je hebt rug-vetjes
Je denkt waarschijnlijk dat het tijd is om een Sonja Bakker boek open te slaan, maar niets is minder waar. Dat jouw band in jouw rug snijdt is een teken dat de band te klein is. Draag de band een haakje losser of koop een grotere bh. Er zijn ook tussenstukjes die de band verlengen.

Bron: seventeen.com, buzzfeed.com | Beeld: iStock