Lifestyle

Trap er niet in: NS waarschuwt voor nep-actie die het hele internet over gaat

‘Heb jij afgelopen donderdag ook last gehad van de storm in Nederland?’, begint de e-mail die het hele internet over gaat. Vorige week konden veel reizigers niet met de trein of waren ze uren vertraagd. Cybercriminelen maken dankbaar gebruik van de winterstorm van vorige week. De NS waarschuwt: trap niet in deze actie!

Cybercriminelen
Reizen met de trein is al duur genoeg, dus gratis treinkaartjes zijn altijd welkom. Daarom ben je vast blij als er een mailtje in je inbox verschijnt waarin staat dat je twee dagkaartjes ontvangt als trouwe NS-reiziger. Helaas blijken deze kaartjes niet van de NS klantenservice te komen, maar van cybercriminelen. 

Phising mail
In de mail staat dat je recht op twee dagkaartjes hebt als goedmakertje voor de ellende met de trein van vorige week. Deze zogenaamde ‘phising mails’ worden steeds echter. Je zou er makkelijk in kunnen trappen. Maar let op: als iets te mooi om waar te zijn is, is dat het waarschijnlijk ook. “Hoewel deze e-mails qua vormgeving en inhoud soms veel gelijkenis vertonen met de echte e-mails van NS of die van onze partners zoals Blokker en Kruidvat, zijn deze niet van NS en onze partners afkomstig”, schrijft de NS op zijn website.  

View post on Twitter

Beeld: iStock

Must reads 👀