Lifestyle

Zo zien alle winnaars van het Junior Songfestival vanaf 2003 er nu uit

Vanaf 2003 is er naast het jaarlijkse programma ‘Eurovisie Songfestival’ ook het ‘Junior Songfestival’. Kinderen vanaf 9 jaar tot en met 14 jaar kunnen zich hier voor opgeven. Je moet natuurlijk wel een eigen liedje schrijven, kunnen dansen en zingen. Wij keken dit programma vroeger elk jaar en we kunnen de liedjes nog allemaal meezingen. De kandidaten zijn door de jaren heen natuurlijk enorm veel veranderd. Ben je benieuwd hoe alle winnaars en winnaressen door de jaren heen er nu uitzien? Lees dan verder!

2003: Roel Felius – Mijn ogen zeggen alles
Als eerste winnaar ooit van het Junior Eurovisie songfestival werd Roel Felius namens Nederland uitgekozen. Hij vertegenwoordigde ons land in Kopenhagen met het nummer ‘Mijn ogen zeggen alles’. Zoals je ziet is hij nu niet meer dat jonge jochie van 14 jaar oud, maar is hij alweer 29 jaar.

Watch on YouTube

View post on Instagram
 

2004: Klaartje en Nicky – Hij is een kei
In 2004 wonnen de muzikale vriendinnen Klaartje en Nicky het Junior Songfestival in Nederland met het nummer ‘Hij is een kei’. We gaan dan ook echt even terug in de tijd qua kleding en haarstijlen. Tegenwoordig  zien de meiden er heel anders uit. Helaas heeft alleen Nicky een Instagram-account die wij kunnen laten zien.

Watch on YouTube

2005: Tess Gaerthé – Stupid
Bijna iedereen kent Tess nog wel van haar grote hits ‘Stupid’ en ‘Mijn allerbeste vriend’. Ze won in 2005 het JSF en mocht Nederland vertegenwoordigen in het Belgische Hasselt. Tegenwoordig zingt ze nog steeds, maar heeft sindsdien geen grote hits meer gescoord.

Watch on YouTube

2006: Kimberly Nieuwenhuis – Goed
Met het nummer ‘Goed’ bereikte Kimberly Nieuwenhuis in 2006 het podium in Boekarest. Ze eindigde destijds op een twaalfde plek. Tegenwoordig is ze nog steeds bezig als zangers, actrice en ze speelt in de musical ‘The Lion King’.

Watch on YouTube

2007: Lisa, Amy en Shelley – Adem in, Adem uit
De zussen Lisa, Amy en Shelley wonnen in 2007 het Junior Songfestival in Nederland. Zij mochten ons landje vertegenwoordigen in Rotterdam en eindigden op een elfde plek. In 2014 wilden de zussen een volwassener publiek bereiken en wonnen ze ‘The Voice of Holland’. Hierna deden ze ook nog met aan het programma ‘Beste Zangers’ en namen ze namens Nederland deel aan het ‘Eurovisie Songfestival’. Ze zongen het nummer ‘Lights and Shadows’ – geschreven door hun vader, voor hun zieke moeder. Ze eindigden op een elfde plek.

Watch on YouTube

View post on Instagram
 

2008: Marissa – 1 dag
In 2008 won Marissa Grasdijk het Nederlandse Junior Songfestival. Ze wilde eerste meedoen met haar zus Danita, maar zij had op dat moment de leeftijdsgrens voor dit programma overschreden. Zoals je ziet is deze zangeres ook een dagje ouder geworden na haar deelname.

Watch on YouTube

2009: Ralf Mackenbach – Click Clack
Als je dit nummer niet kent heb je eigenlijk wel onder een steen gelegen. Click Clack werd altijd door iedereen meegezongen en iedereen wilde ineens op tapdansen door de act er omheen. Ralf vertegenwoordigde in 2009 Nederland in Kiev. Hij is de eerste kandidaat ooit tot op heden die het van alle landen heeft gewonnen. Na zijn overwinning heeft deze zanger nog verschillende tracks uitgebracht en deed hij mee aan de programma’s ‘Sterren dansen op het ijs’ en ‘Sterren springen’. Dit is hoe hij er nu uitziet:

Watch on YouTube

View post on Instagram
 

2010: Anna en Senna – My family
In 2010 werden Anna en Senna door het Nederlands publiek uitgekozen om ons te vertegenwoordigen in Minsk, Wit-Rusland. De muzikale meiden, waarvan een viool speelde, eindigden uiteindelijk op de 9e plek. Zoals je ziet zijn deze meiden ook enorm veranderd.

Watch on YouTube

Anna:

View post on Instagram
 

Senna:

View post on Instagram
 

2011: Rachel Traets – Teenager
Zangeres Rachel Traets deed in 2011 mee met het JSF. Ze won binnen Nederland met het zelfgeschreven nummer ‘Teenager’. Dit nummer gaat over hoe het is om een puber te zijn. In Jerevan, Armenië werd deze muzikale zangeres tweede. Tot een jaar geleden maakte ze nog een aantal vlogs op haar Youtube-kanaal en ze maakte af en toe muziekvideo’s.  

Watch on YouTube

View post on Instagram
 

2012: Femke Meines – Tik Tak         
Femke Meines schopte het ver met haar zelfgeschreven song ‘Tik Tak’. Ze won in de finale onder andere van Mainstreet. Na haar overwinning mocht ze Nederland vertegenwoordigen in de internationale finale in de Heineken Musical Hall. Femke eindigde uiteindelijk op een 7e plek. Na haar succes binnen het JSF heeft ze nog een aantal nummers uitgebracht. Op dit moment is het talent een succesvolle vlogger op Youtube met 72K abonnees en heeft ze een contract bij Disney.

Watch on YouTube

View post on Instagram
 

2013: Mylène & Rosanne – Double me
Wie deze muzikale tweeling niet kent heeft wel degelijk onder een steen gelegen. Mylène & Rosanne schreven samen het nummer ‘Double Me’ en wonnen daarmee het Junior Songfestival in 2013. Ze vertegenwoordigden Nederland in Kiev. De tweeling eindigde als 8e. Zo zien de meiden er nu uit:

Watch on YouTube

View post on Instagram
 

2014: Julia – Around
Julia van Bergen uit Harderwijk mocht in 2014 Nederland vertegenwoordigen op Malta. Ze deed dit met haar zelfgeschreven nummer ‘Around’ en behaalde een 8e plek in de finale. Na haar deelname aan het JSF deed de zangeres mee met ‘The Voice of Holland’. Ze vocht zich door de blind auditions  en de battles heen. Helaas vloog ze er bij de knock-outfase uit.

Watch on YouTube

View post on Instagram
 

2015: Shalisa – Million lights
Shalisa van der Laan deed in 2015 mee met dit populaire zangprogramma. Ze deed namens Nederland mee met het nummer ‘Million Lights’ en eindigde in Bulgarije op een vijftiende plek. Naast haar zangcarrière is dit talent sinds 2016 ook veel te zien op Disney Channel. Zie onderstaande foto om te zien hoe ze er nu uitziet:

Watch on YouTube

View post on Instagram
 

2016: Kisses – Kisses and dancin’
De meidenband ‘Kisses’ bestaat uit Kymora, Sterre en Stefania. Ze deden in 2016 mee aan het JSF. Nederland verkoos hen tot de winnaressen en ze vertegenwoordigden Nederland in Malta met het nummer ‘Kisses and Dancin’. De vriendinnen eindigden uiteindelijk op een 8e plek. Naast het zingen hebben Kymora en Sterre een eigen Youtube-kanaal waar ze af en toe een video op posten.

Watch on YouTube

View post on Instagram
 

2017: Fource – Love me
Eindelijk won er in 2017 weer eens een boyband in Nederland. De band bestaat uit: Max, Jannes, Niels en Ian. Ze deden allemaal individueel auditie, maar werden samengebracht als een boyband. Ze eindigden in de nationale finale in Georgië op een 4e plek. Fource bleek het populairst onder de tv-kijkers.

Watch on YouTube

View post on Instagram
 

Bron: Zapp.nl/junior-eurovisie-songfestival / Youtube
Beeld: IStock

Must reads 👀