Lifestyle

Als je dit blijft doen op eerste dates wordt het nooit een succes

Inmiddels is je zoveelste eerste date van dit jaar al weer aangebroken. Het blijft spannend! Hopen dat het deze keer wel goed afloopt, want de vorige dates waren niet echt een succes. Maar waarom eigenlijk niet? Doe je onbewust misschien dingen die je beter niet meer kunt doen tijdens je eerste date? Wij hebben een aantal kleine verbeterpuntjes voor je gevonden. Deze dingen moet je in ieder geval nooit meer doen tijdens de afspraakjes die nog gaan komen.

1. Je date niet laten kiezen wat jullie gaan doen
Het is beleefd om je date inbreng te laten hebben in wat jullie gaan doen tijdens jullie eerste afspraakje. Je hoeft natuurlijk niet alles aan hem over te laten, maar je kunt wel vragen wat hem leuk lijkt. Zo kunnen jullie iets vinden wat jullie allebei leuk lijkt, en krijg je gelijk al wat meer te weten over zijn interesses. Dubbel check dus!

2. Praten over andere afspraakjes of exen
Een absolute no go is om samen met je date te kletsen over je vorige afspraakjes. Of veel erger nog: over je ex(en). Je zit hier nu met hem, dus niet met je ex die je heeft laten hangen voor die meid die hij via Tinder heeft ontmoet. Bedenk eens voor jezelf: zou jij het leuk vinden als je date constant over een ander zit te praten? Waarschijnlijk is het antwoord nee. Bewaar al die grappige, spannende of vreemde verhalen dus gewoon voor een ander moment.

3. Te handtastelijk/klef doen
Jullie hebben nét een hele leuke date achter de rug en nu is het tijd om afscheid te nemen. Misschien heb je hier al best lang over nagedacht, want afscheid nemen van iemand die je net kent kan best lastig zijn. Geven jullie elkaar een hand? Een knuffel? Of misschien al wel een kus? Als jij die jongen ziet zitten hoop je natuurlijk op het laatste, maar laat dat niet te erg merken. Het kan namelijk zijn dat je te opdringerig overkomt. En dat is waarschijnlijk het laatste wat je wilt na zo’n geslaagde date.

4. Te laat komen
Dit begrijp je zelf ook wel: kom gewoon niet te laat. Simple as that. Het komt heel ongeïnteresseerd over als je later komt dan de afgesproken tijd en het staat ook onbeschoft. Zo’n eerste indruk wil je echt niet achterlaten.

5. Vragen stellen die te persoonlijk zijn
Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk te weten komen over je date, maar stel vragen met mate. Iemand beter leren kennen kan ook zonder te persoonlijke vragen te stellen. Als je dat wel doet kom je waarschijnlijk behoorlijk opdringerig over, waardoor je date zich ongemakkelijk gaat voelen. Iedereen hoopt dat een date ver van ongemakkelijk wordt, dus bespaar hem dit gevoel.

6. Te vol zijn van jezelf
Je hoeft jezelf niet met een of ander verkooppraatje aan te smeren. Waarschijnlijk is het juist alleen maar slecht als je een lijstje opnoemt met alle goede eigenschappen die jij wel niet hebt. Doet niet al te veel je best en blijf gewoon jezelf. Uiteindelijk zal hij je toch echt leuk moeten vinden om wie je bent, en dus niet om hoe de neppe versie van jou is.

Benieuwd of er een tweede date in zit? Aan deze tekenen kun je in ieder geval vaststellen dat dat waarschijnlijk niet het geval is.

Bronnen: yourtango.com, narcity.com, glamour.com | Beeld: iStock