Food

Het is Nationale Pindakaasdag: witte + melk chocolade Pindakaas snickers

Pindakaas lovers opgelet: het is vandaag Nationale Pindakaasdag. Als je het ons vraagt de leukste dag van het jaar. 😉 Ben jij ook gek op pindakaas en smeer jij het hemelse goedje het liefst op alles wat los en vast zit? Dan hebben wij een super lekker recept voor je om zelfs Snickers te maken. Jum!

Nationale Pindakaasdag
Is geen enkele combinatie voor jou te gek en zou je zelfs nog macaroni met pindakaas eten? Dan zit jij vandaag goed. Het is vandaag namelijk Nationale Pindakaasdag. Ben jij ook groot fan van pindakaas en wil je eens iets anders snacken dan pindakaas rechtstreeks uit de pot? 😉 Probeer dan eens deze heerlijke zelfgemaakte Snickers. Super lekker, mega snel én makkelijk om te maken. 

Dit heb je nodig:
– Reep witte chocolade
– Reep pure chocolade
– Pindakaas met nootjes 35gr
– Walnoten (ongebrand)
– Amandelen (ongebrand)

Zo maak je het:
1. Bedek de reep witte chocolade met een laag pindakaas. Let wel op dat je op de randen van de reep geen pindakaas smeert.
2. Verdeel de amandelen en walnoten over de laag pindakaas.
3. Smelt nu de pure chocolade au bain marie (in een kommetje boven kokend water).
4. Leg vervolgens de witte reep met pindakaas en nootjes op een snijplank en giet de gesmolten chocolade over het mengsel.
5. Laat de reep afkoelen en je eigen gemaakte Snicker is klaar. Geniet ervan!

Bron: Het pindakaasboek | Beeld: iStock