Lifestyle

Succes gegarandeerd: flirten in 3 simpele stappen

We zijn allemaal opzoek naar de succesformule van het flirten. Hoe kan het dat die ene vriendin de ene na de andere jongen aan de haak slaat, en dat het bij jou steeds mislukt? Sommige meiden hebben het van nature in zich, terwijl andere wel wat tips kunnen gebruiken. Geen paniek, want Girlscene heeft een 3-stappenplan waarmee je succesvol flirt. Lees snel verder!

Stap 1: benader hem (of haar)
Eens moet de eerste stap genomen worden. Als hij geen toenadering zoekt, dan doe jij het maar. Dit is de engste stap, we know. Tel in je hoofd af en waag het erop, achteraf ben je jezelf dankbaar. Het is bewezen dat mannen minder goed reageren op benaderingen van voren. Stap dus niet face-to-face op hem af, maar meer van de zijkant. Als hij niet of negatief reageert stop dan meteen met flirten, abort mission!

Stap op hem af met een vriendelijk gezicht en lach een beetje. Zorg wel dat de lach echt en oprecht is. Als we een fake smile opzetten is deze vaak asymmetrisch, mannen hebben dat meteen door. Als je uiteindelijk bij hem bent aangekomen spreek je hem aan. Doe dit met iets opgeheven wenkbrauwen, dit is een onbewust teken dat jij hoopt dat hij je ziet zitten. Lichaamstaal spreekt vaak voor zich.

via GIPHY

Stap 2: Het contact
Als hij positief reageert op jouw poging tot contact begint het echte werk. Je gaat met hem praten, help! Want wat moet je in godsnaam zeggen? Gebruik in ieder geval geen foute openingszin als ‘Ken ik jou niet ergens van?’, al werkt deze soms best goed… Ga wat directer te werk, bijvoorbeeld door je voor te stellen. Geen zorgen, hij zal je snel uit je lijden verlossen en met je meepraten. Als hij dit niet doet weet je genoeg, laten gaan die handel.

Dan begint het ‘draaien en na-apen’, oftewel spiegelen. Als jullie elkaar leuk vinden merk je dat jullie elkaars bewegingen overnemen. Zit jij aan je haar? Dan doet hij dat ook ineens. En als hij omhoog kijkt heb jij de neiging dit ook te doen. Zo laten jullie elkaar onbewust weten dat je de ander wel ziet zitten. Is dit het geval? Tijd voor stap drie…

via GIPHY

Stap 3: Het aanraken
Een praatje is leuk, maar na een kleine aanraking zijn ze verkocht. Om hem helemaal in te pakken raak je hem af en toe heel subtiel aan. Raak bijvoorbeeld zijn arm aan als hij iets grappigs zegt. Het is belangrijk dat je luistert naar wat hij zegt en daarop reageert, mannen krijgen graag bevestiging.

Vertel wat over jezelf, maar laat hem ook vertellen. Het is bewezen dat we ons sneller aangetrokken voelen tot mensen die zich openstellen. Wees open en niet bang om iets over jezelf te delen, hij vindt dit alleen maar leuk. Lach om de grapjes die hij maakt, daar scoor je gegarandeerd punten mee. Blijf hem subtiel aanraken (maar niet te vaak), uiteindelijk lijdt dit naar the big kiss.  En wie weet waar dit nog op uitloopt…

via GIPHY

Bron: yourtango.com, mannengeheim.nl | Beeld: iStock