Beauty

SOS! Met deze tips kom je vandaag nog van je puistje af

Soms heb je van die dagen dat je ‘s morgens in de spiegel kijkt en de van het een op het ander moment de wereld instort. Je oog valt meteen op een rode bult op het puntje van je neus. Deze puist gaat de rest van je dag verstoren… Gelukkig is Girlscene jouw redder in nood en weten wij precies hoe je deze vervelende puistjes vandaag nog gedag zegt. 

Misschien is het een beetje te positief om vandaag nog van je puistje af te komen, maar met deze huis-, tuin- en keuken tips duwen we je een aardig eindje in de juiste richting, zodat je morgen weer een stralende huid hebt. Wil je weten hoe puistjes ontstaan? Lees het in dit artikel

1. Tandpasta
Smeer voordat je gaat slapen je puistje in met tandpasta en dan zou het zomaar kunnen dat het rode bultje morgen weg is. De tandpasta droogt je puistje uit en dan verdwijnt deze als sneeuw voor de zon. Houd wel in je achterhoofd dat het eventueel huidirritatie kan veroorzaken. Smeer dus echt alleen je puistje in. Test het even op bijvoorbeeld je hand, zodat je zeker weet dat je geen uitslag krijgt op je gezicht. 

2. Honing
Deze keer doe je geen honing in je verse muntthee, maar smeer je het op die vreselijke puist die in de weg zit. Honing doodt bacteriën en dat is precies wat je nodig hebt. Smeer een beetje honing op je puistje en laat dit de hele nacht intrekken. De volgende ochtend spoel je het met water en je bent weer helemaal ready

3. Blijf eraf!
Dit is een lastige, we know… Het echt beter om er met je vieze vingers vanaf te blijven. Klinkt misschien grof, maar toch is het de harde waarheid. Je raakt de hele dag van alles aan en als je dan ook nog eens steeds aan je puistje voelt, wordt de situatie er niet beter van. Daarnaast raakt je huid geïrriteerd als je hem uitknijpt en kunnen er wondjes ontstaan. Geduld is misschien wel het beste middel tegen puistjes. Afblijven dus!

puistjes voorkomen4. Baking soda
Baking soda, ook wel: zuiveringszout. Dit helpt je huid te neutraliseren, want puistjes worden meestal veroorzaakt door een verstoorde pH-balans. Het zout droogt je huid een beetje uit en verwijdert het overtollig vet. Hoe ga je dit klusje dan klaren? Heel simpel: doe twee eetlepels zuiveringszout in een bakje en meng dit met twee eetlepels water. Smeer de pasta op de puist en laat het ‘s nachts zitten. Was het de volgende ochtend af met water, et voilà! Let wel op als je een gevoelige huid hebt, dus test ook hier even op een onopvallende plek. 

5. IJs
Als je bent gevallen op je arm, houd je er een ijszak tegenaan om een zwelling te voorkomen. Met puistjes werkt dit hetzelfde. Het is eigenlijk een zwelling van een ontsteking, dus dan werkt het perfect om er een ijsklontje tegenaan te houden. Wikkel deze nog wel in een theedoek en dan zie je dat het een stuk minder rood is. Dat scheelt al een hoop. 

6. Verzorg jezelf
Deze tip werkt niet meteen van het een op het ander moment, maar dit moet je goed onthouden, zodat je niet nog eens wakker wordt met je gezicht vol puistjes. Beter voorkomen dan genezen, zeggen ze weleens en dat is zeker waar. Dus bij deze: leef gezond door genoeg groenten en fruit te eten en water te drinken. Beweeg genoeg en reinig je gezicht twee keer per dag. Bekijk deze video voor de perfecte reiniging van je gezicht. Dit is even kort door de bocht, maar het is wel duidelijk toch?

Die puist op het puntje van je neus, is vandaag helaas niet meer weg te toveren. Als je wat make-up bij de hand hebt, kom je al een heel eind. Lees dit artikel hoe je jouw puistjes het beste bedekt. 

Beeld: iStock | Bron: wikihow.com, optimalegezondheid.com, mens-en-gezondheid.infonu.nl, 

 

Lees ook: Laat je huid stralen: de Paula’s Choice kortingscode

Must reads 👀