Beauty

Zo tover je jouw beachlook om tot partylook in 6 stappen

Je bent net iets te lang op het strand blijven hangen en over twee uurtjes moet je alweer op een feestje staan. Het was een leuke dag, maar nu zie je er best verwilderd uit. Je huid is lichtelijk verbrand en de zandkorrels zitten nog in je haar, wat nu? Girlscene to the rescue! In zeven simpele stappen tover jij jouw beachlook om tot partylook.

1. De outfit 
Gebruik het dagje strand in je voordeel, je hebt een lekker kleurtje gekregen dus dat laat je zien. Als je op het strand moet omkleden neem dan een jurkje mee in je tas, als je het oprolt kreukt het niet. Kies voor makkelijke kleding, zoals een jurkje of jumpsuitje. Dit is maar één ding en past makkelijk in je tas.

2. Het gezicht
Begin met het aanbrengen van wat aftersun om de roodheid te verminderen. Skip de foundation, dit zit er niet mooi uit op een zongebrande huid. Breng wat bronzer aan om het gezicht vorm te geven. Als jouw wangen al rood zijn van de zon is blush niet nodig. Highlighter geeft jouw look een feestelijk tintje en is supermooi op een bruine huid. Breng wat cream highlighter aan op de jukbeenderen, puntje van de neus en op de cupidoboog. 
3. De ogen
Jouw ogen springen er extra uit bij een gebruinde huid, maak hier gebruik van. Breng wat lichte shimmer oogschaduw aan op het ooglid en vooral de binnenste ooghoek, hierdoor spreken jouw ogen nog meer. Een beetje bronzer in de arcadeboog en je bent ready to go.

4. Het haar
Als we de zandkorrels wegdenken bezorgt een dagje strand ons best mooi haar. Het heeft eindelijk wat textuur en soms zelfs beachy waves. Als jij helemaal geen fan bent van deze beachy look, doe het dan in een staart of knot. Jouw haar kan nu echt geen hete tangen aan, werk met het haar zoals het is. Een topknot staat super leuk in strandhaar en is ook nog eens super snel. 

5. Het lichaam
Na zo’n dag strand heeft ook het lichaam wat verzorging nodig, een beetje aftersun kan geen kwaad. Om jouw lichaam mooi te laten shinen breng je hier en daar wat highlighter aan. Zo geef je een extra accentje aan jouw sunkissed look

6. De accessoires
Een paar accessoires maken de outfit helemaal af, deze mogen dus niet ontbreken. Zeker als je niet heel veel tijd hebt om van jouw beachlook een feestelijk geheel te maken zijn accessoires belangrijk. Maak het niet te heftig, kies voor wat kleine minimalistische sieraadjes. Een paar grote oorringen staan prachtig bij jouw gebruinde huid. 

Neem altijd wat deodorant en babydoekjes mee als je meteen vanaf het strand doorgaat naar het feestje. Van een dagje strand ga je niet lekkerder ruiken, de warmte veroorzaakt veel transpiratie. Fris je even op met de babydoekjes en deodorant, spuit daarna een lekker luchtje op en je bent er klaar voor!

Beeld: iStock, Zalon