Lifestyle

Deze dingen herkent iedereen met lang haar in de zomer

Die lange lokken zijn prachtig, maar in de zomer had je soms toch liever een kort kapsel gehad. Wauw, wat kunnen lange haren soms ontzettend irritant zijn. De hitte is niet te doen, en verder zijn er nog zoveel meer dingen waardoor je twijfelt om even langs de kapper te wippen. Als jij lang haar hebt, herken je deze dingen sowieso in de zomer.

1. Het voelt standaard alsof het 10 graden warmer is dan het daadwerkelijk is. Je haar blijft maar in je nek plakken en frisse lucht krijgt niet eens de kans.

2. Je moet een knot in als je gaat zonnen of gaat zwemmen. Eigenlijk altijd, want dat scheelt dus 10 graden.

3. Als je een knotje in hebt wordt het een hele opgave om die leuke hoed op te doen. Hij blijft gewoon niet zitten.

4. Als alternatief zou je een staartje in kunnen doen, want die kun je door je petje halen. Maar na het zwemmen lijkt je staart op een zielig sliertje spaghetti.

5. En als je geen knot in doet tijdens het zwemmen, kom je het water uit als een verzopen zwerfkat.

6. Doe je toch een knotje in en haal je hem eruit? Dan heb je de meest rare kronkels en slagen in je haar. Niks mooie beach waves. Het komt niet eens in de buurt!

7. Na het douchen is je haar föhnen een regelrechte ramp. Je doucht om jezelf te wassen en van zweet te ontdoen, maar na één minuut kun je beter zo weer onder de douche stappen. De warme lucht van de föhn maakt het er niet frisser op.

8. Dan is je haar eindelijk schoon, haal je je hand weer door je haar met een flinke dosis zonnebrandolie. Hallo vette coupe!

9. Om de boel een beetje te herstellen spuit je er daarom droogshampoo in. Je gebruikt minimaal één hele bus droogshampoo per week.

10. We kunnen de autoritten het beste beschrijven als één grote ramp. Een raampje open zetten om de warmte te verminderen kan alleen als je het ervoor over hebt om de rest van de rit met haar in je mond te zitten. Je haar vliegt van links naar rechts, en met een beetje geluk eindig je met maximaal tien dikke klitten in je haar.

11. Ga je een ijsje eten? Daar mag je je haar echt wel even voor vast doen. Of je moet houden van haar in je ijs, maar daar gaan we niet vanuit.

12. Nadat je deodorant op hebt gedaan blijft je haar maar in aan je oksels plakken. Het lijkt net alsof je een enorme haar hebt gemist met het scheren… Oeps!

13. Op een of andere mysterieuze wijze krijg je het steeds weer voor elkaar om je zonnebril in je haar te verstrengelen. Maar hij moet er toch echt weer uit… Challenge accepted.

Ben je nog op zoek naar goede haarstijlen voor in de zomer? Wij hebben er een artikel over geschreven!

Bronnen: cosmopolitan.com, odyssey, popxo | Beeld: iStock