Lifestyle

Heftig verhaal: ‘De dokter vertelde dat ik een vasculaire malformatie heb’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat te horen kreeg dat ze een vasculaire malformatie heeft.

Toen ik jonger was had ik dagelijks super veel pijn aan mijn arm. Het werd met de dag erger en erger. Toen de pijn niet meer te houden was besloot mijn moeder om de huisarts te bellen voor een afspraak. Bij de huisarts kreeg ik alleen maar te horen “je arm is waarschijnlijk gekneusd”. Maar ik wist dat dit niet zo was, want dit voelde anders. Pijnlijker. De pijn werd steeds erger, zo erg zelfs dat ik niet meer naar school toe kon. Ik ging nogmaals naar de huisarts en kreeg weer te horen “je arm is waarschijnlijk gekneusd”. Zo ging het nog twee jaar lang door.

Ik kreeg een andere huisarts, moest een MRI-scan en een echo laten maken, en ik moest ook bloedprikken. Toen de uitslagen binnen waren werd mijn moeder gebeld: ik moest naar de kinderarts in Dirksland. Na twee weken waren we bij de kinderarts en hij wilde dat er nog een echo werd gemaakt. Hij kreeg de uitslag binnen en we moesten de volgende dag met spoed terugkomen. Tja, dan weet je al dat het niet goed is…

Toen we het kamertje binnenkwamen zeiden ze dat we rustig moesten blijven. Ze vertelden dat ik die dag erop (op mijn verjaardag) naar de oncoloog in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Een oncoloog is iemand die gespecialiseerd is in kanker. Mijn wereld stortte in. Net zoals die van mijn ouders. De dag erop vertrokken we dus naar het Sophia kinderziekenhuis. Ik liep de afdeling binnen en er schoot gelijk een brok in mijn keel. Zoveel lieve kleine kinderen aan de chemo’s… Ook zag ik een couveuse met een baby erin. De baby had een hele lange kralen ketting om. Opeens rende iedereen naar de couveuse. Even later zag ik dat de baby was overleden. Een ander meisje was na vier jaar genezen. Dokters gaven haar een taart en van haar ouders kreeg ze een boeddha beeldje voor geluk.

We kwamen de kwamen binnen en de dokter vertelde ons dat hij goed en slecht nieuws had. Het goede nieuws was dat het geen kanker was. Het slechte nieuws is dat ik een vasculaire malformatie heb. Dit is een knoop van de bloedvaten. Bij mij zit die knoop in mijn spier en zenuw, dus dat veroorzaakt die hevige pijn. Ik werd doorgestuurd naar het Radboud UMC in Nijmegen. In het Radboud ben ik inmiddels 9 keer geopereerd aan mijn arm. Morfine en andere medicatie helpen mij niet en ik ben nog steeds onder behandeling. Dit hele drama begon toen ik 8 was, en inmiddels ben ik 14 jaar oud. Ik mag niet langer dan 3 uur per dag naar school, en ben daardoor van vwo naar mavo geplaatst.

Ik ben geen opgever. Ik vecht door, en dat kan iedereen. Als je ooit door iets moeilijks heen gaat vind je al je kracht!

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Beeld: iStock