Beauty

Last van een droge hoofdhuid? Zo verzorg jij jouw haar in de winter

Leuk die winter, maar daar denkt jouw hoofdhuid toch even anders over… Heb jij ook last van een droge en jeukerige hoofdhuid? En weet je niet wat je hier tegen kan doen? Wij hebben dé ultieme tip voor je. Bye, bye droge hoofdhuid. Hello prachtige, glanzende lokken!

Is jouw haar winterklaar?
Heb jij tijdens de winter ook altijd jeuk aan je hoofd? Dit komt niet door je muts, maar door het weer. Wanneer het buiten kouder begint te worden zetten we allemaal de verwarming aan. Toch is de combinatie tussen koud weer en de verwarming funest voor een perfecte coupe.

Wat gebeurt er?
Bij temperaturen onder nul gaan onze talgklieren minder goed werken. Hierdoor wordt je haar minder snel vet (yes), maar je hoofdhuid wordt ook een stuk droger. Een droog aanvoelende, jeukerige huid is niet alleen superirritant, het is ook een teken dat je haar en je hoofdhuid niet gezond zijn. Fact: bij een gezonde hoofdhuid zijn de cellagen op de hoofdhuid opgebouwd als een stenen muur. De laagjes van de muur werken allemaal samen om het vocht binnen te houden. Wanneer we de verwarming flink aan hebben staan, verdwijnen deze stenen en wordt je hoofdhuid droger. Hierdoor gaat je hoofdhuid ook flink jeuken.

Hydrateren met de juiste shampoo
Zodra je merkt dat je hoofdhuid droog wordt, moeten er twee dingen gebeuren:
1. Je hoofdhuid hydrateren
2. De beschadiging aanpakken zodat de huid kan herstellen

De shampoos van Head&Shoulders zijn hier perfect voor. Kiest voor de 3-Action Formule Voedende Verzorging Shampoo of de 3-Action Formule Instant Droge Hoofdhuid Shampoo. Met deze shampoos geef jij jouw lokken een vochtboost én voorkom je dat je hoofdhuid droog wordt. Don’t forget: een gezonde hoofdhuid is de basis voor prachtig, gezond en 100% roosvrij haar!

droge hoofdhuid

* Dit artikel is gschreven in samenwerking met Head&Shoulders