Lifestyle

8 dingen die je eigenlijk al veel eerder had moeten doen

We bedenken allerlei goede voornemens. Maar hebben we er ook wel eens over nagedacht om dingen achter ons te laten? Die 1285 berichten in je mailbox bijvoorbeeld. Verwijderen die hap! In dit artikel staat alles waar je echt van af moet. En geloof ons, een stuk minder stress is een stuk fijner leven.

1. Stop met twijfelen aan jezelf
Met stip op nummer 1: stop met twijfelen aan jezelf. We doen het allemaal wel eens, maar meestal is het nergens voor nodig. Dus neem die extra klus aan bij je stage en draag gewoon dat shirtje waar je over twijfelt. Wees niet te bescheiden en geloof in jezelf. Misschien moet je je soms gewoon wat minder aantrekken van anderen en doen wat je gelukkig maakt.

2. Oude mailtjes verwijderen
Als je een mailtje niet interessant vindt, dan verwijder je hem toch gewoon gelijk even? Het is maar één druk op de knop, maar toch lijken we het allemaal een hele opgave te vinden om mailtjes meteen te verwijderen. Met als resultaat: een roodgloeiende mailbox. Je negeert het wel, maar het kan niet anders dan dat die 1240 ongelezen mailtjes aan je zitten te knagen. Verwijder ze en begin dit jaar met een schone lei. Wedden dat het je een goed gevoel geeft als je uiteindelijk ‘geen nieuwe berichten’ ziet staan?

3. Kleding wegdoen die je al langer dan 6 maanden niet hebt gedragen
Eerlijk is eerlijk, kleding wegdoen voelt alsof je een deel van jezelf af moet staan. We hebben zoveel kleding in onze kast hangen die we nog nooit hebben gedragen. Maar wegdoen? Echt niet! Misschien trek je het ooit nog aan. Geloof ons, dat ga je toch niet doen. Die rode broek met gaten blijft er waarschijnlijk net zo lang hangen als hij nu al doet. Je kunt je kleding heel goed online verkopen, of je kunt je kleding natuurlijk ook weggeven aan een goed doel. Je kast wordt overzichtelijker en er blijft zo ook meer ruimte over voor nieuwe aanwinsten.

4. Oude make-up opruimen
Zijn de paprika’s over datum? Of de aardbeien? No way dat je ze nog op gaat eten. Nee, dat doen we niet. Maar waarom blijven we dan wel make-up op onze tere huidjes smeren terwijl het over datum is? Je huid is minstens net zo belangrijk. Pak al je make-up erbij en kijk de houdbaarheidsdatum eens na. Waarschijnlijk is dat potje foundation inmiddels echt al wel over datum. Weg ermee. Weet je niet waaraan je kunt zien of je make-up over datum is? Wij hebben er een artikel over geschreven.

5. Slechte vrienden lozen
Het is heel erg moeilijk om mensen uit je leven te verwijderen, maar doe het toch. Als ‘vrienden’ je leven negatief beïnvloeden, heeft dat alleen maar een slecht effect op hoe jij voelt. Het leven is te kort om ‘vriendschappen’ met tegenzin in stand te houden. Dus hak die knoop door, en zorg ervoor dat je vanaf nu alleen nog maar mensen om je heen hebt die er toe doen en waar jij je prettig bij voelt.

6. Oude kruiden weggooien
Basilicum, kaneel, dille, Italiaanse kruiden: naast alle andere eetbare producten hebben ook potjes kruiden een houdbaarheidsdatum. Ze verliezen hun smaak en geur, dus op een gegeven moment is het gewoon tijd om alles weg te gooien.

7. Kapotte opladers en snoeren wegdoen
Terwijl we geen idee hebben waarom, bewaren we vaak toch kapotte opladers en snoeren. Net alsof ze het opeens weer gaan doen in de toekomst. Pak alle verdwaalde snoeren erbij en zoek ze stuk voor stuk uit. Als je ooit een andere oplader nodig hebt, kun je het dan ook gelijk vinden. 

8. Onzinnige foto’s op je telefoon verwijderen
Je scrolt door je filmrol en komt de geschiedenissamenvatting van je eerste proefwerk weer tegen. Inmiddels ben je bijna afgestudeerd. We maken heel vaak even snel een foto om door te sturen, maar verwijderen ze vervolgens niet. Maak een reservekopie op je computer en verwijder alle overbodige foto’s in je filmrol. Zo is je geheugen minder vol en vind je de leuke foto’s in de toekomst een stuk sneller terug.

Bronnen: Brit.co, Glamour.co.uk | Beeld: iStock