Lifestyle

Deze schoonmaak hacks maken jouw studentenleventje een stuk makkelijker

Heb jij geen idee hoe je die nare geur uit je tapijt krijgt? Of weet je nooit waar je je afgekloven appel moet laten in de auto? Af en toe heb je gewoon echt wat hacks nodig om het schoonmaken een stuk sneller, slimmer en goedkoper te maken. Onthoud deze hacks, en maak schoonmaken een stuk minder vervelend!

1. Stoffer en blik
Spoel voordat je begint met het opvegen van restjes het blik om met water. Doordat het blik vochtig is blijft er namelijk meer vuil op het blik zitten en glijdt het vuil er minder snel af.

2. Geen nare geuren uit je prullenbak
Je doet de bak open en voordat je het weet vliegt er een walm van uien en knoflook lucht in je gezicht. Iedere keer als je weer wat in de prullenbak gooit, versterkt de geur van alle vieze restjes die erin zitten. Doe twee of drie druppels aromatische olie in katoenen balletjes en stop de balletjes onderin de prullenbak. Zo blijft je prullenbak fris ruiken.

3. Tapijt reinigen bij de carwash
Na verloop van tijd kan het zijn dat je tapijt een viezige kleur krijgt en een beetje muf begint te ruiken. Het laten reinigen van een tapijt is behoorlijk prijzig, maar met deze hack kun je het ook zelf doen. Niet thuis, maar bij de carwash. Als er vlekken in het tapijt zitten, haal die er dan eerst uit met behulp van allesreiniger.

Zet bij de carwash de sproeier op ‘zeep’. Het duurt waarschijnlijk even voordat er zeep uit de sproeier komt, maar met het water kun je het tapijt alvast vochtig maken. Als de zeep eruit komt, spuit je in horizontale bewegingen het tapijt stapje voor stapje schoon. Richt de sproeier wat langer op plekken waar vlekken zaten, om het zo schoon mogelijk te maken. Zet de sproeier vervolgens op ‘spoelen’ en spuit op dezelfde manier als hiervoor al het zeep weg.

Til het tapijt op en laat het water eraf glijden, en dan is het alleen nog een kwestie van wachten tot ‘ie droog is.

4. Cruesli verpakking als prullenbak in de auto
Als je onderweg bent heb je vaak geen plek waar je je afval laat, en leg je het maar even ergens neer. Maar je kunt ook je eigen prullenbak maken. Neem een plastic cruesli verpakking, doe er een plastic zak in en zet hem in de auto. Geen excuus meer om snoeppapiertjes te laten slingeren dus.

5. Kledingroller voor stof afhalen
Het kan soms lastig zijn om op alle plekken stof te verwijderen met de stofzuiger, maar het kan ook anders. Met een kledingroller kun je makkelijk pluisjes van je kleding af halen, maar je kunt hem ook voor andere dingen gebruiken. Met een pluizenroller verwijder je namelijk makkelijk stof van bijvoorbeeld je lampenkap, of andere objecten.

6. Verwijder haar uit tapijt met een wisser
Het zijn schatten van dieren, maar we kunnen er niet omheen: katten en honden laten ontzettend veel haren achter. Als je een tapijt hebt kan het een hele klus zijn om deze haren te verwijderen. Die haren zijn makkelijk te verwijderen met behulp van een raamwisser. Het enige wat je hoeft te doen is de raamwisser over de vloer trekken, zodat de haartjes mee gaan. Simple as that.

7. Bewaar handzeep in een spons
Handzeep druppelt nadat je hem hebt gebruikt, maar zelfs die druppels kunnen hergebruikt worden! Voor deze hack moet je even je handen uit je mouwen steken, maar dan heb je ook wat.

Neem een spons en snijd met een mesje de vorm van de handzeep erin. Nadat je je handzeep gebruikt hebt, kun je hem nu in de spons leggen. De spons neemt de druppels op, en nu kun je hem gebruiken als schoonmaakspons. 

Bekijk het filmpje hieronder vanaf 2.40 min voor het voorbeeld.

Nog steeds geen zin om aan de schoonmaak te gaan? Bekijk dan dit artikel met tips om het leuker te maken.

Bron: sheknows.com, Glamour.com.uk | Bron beeld: iStock