Food

Sushi-liefhebbers opgelet: maak kennis met de croissushi

Het lijkt steeds gekker te worden in de voedselindustrie. Er komen steeds weer zoveel rare, nieuwe concepten bij. Pak twee verschillende gerechten, voeg ze samen, en voilà: een nieuwe trend is geboren. Laatst zagen we al voorbijkomen dat de Lidl frikandelvlaai in de schappen had liggen, en nu zijn we alweer aangekomen bij een nieuw fenomeen: de croissushi.

Als je je hersenen een beetje aan het denken zet, kun je zelf al vast wel een beetje invullen wat de croissushi is. Ja echt, het is een combinatie van een croissant en uiteraard: sushi. De bedenker van de croissushi is Mr. Holmes BakeHouse, een bakkerij in San Francisco en Los Angeles.

 

Een bericht gedeeld door Megan J (@meggie.j) op

Hoe maak je de croissushi? Nou, dat is eigenlijk heel erg simpel.

Benodigdheden:

  • Wasabi
  • Nori
  • Gember
  • Noorse zalm
  • Zout
  • Sesamzaad
  • Zeewier

Je vult een croissant met wasabi, nori, gember en Noorse zalm. Vervolgens gooi je zout, sesamzaad en stukjes zeewier over het deeg: en klaar is ‘ie. Net zoals bij normale sushi, wordt de croissushi natuurlijk geserveerd met sojasaus.

De grote vraag is of de croissushi echt in de smaak valt, en of de trend dan overwaait naar Nederland. Wat denk jij, zou de croissushi écht lekker zijn?

Bronnen: Metro | Beeld: iStock