News

Jouw favoriete Starbucks drankje wordt een stuk duurder

Ben jij dol op Starbucks en haal je regelmatig een Frappuccino of Salted Caramel Mocha bij de koffieketen? Dan hebben wij helaas wat minder leuk nieuws… Binnenkort moeten we namelijk meer gaan betalen voor onze favoriete Starbucks drankjes. Lees hier hoeveel duurder de drankjes precies gaan worden.

Korting Starbucks
Ga jij regelmatig langs Starbucks voor een kop koffie? Dan wist je waarschijnlijk al dat je korting krijgt wanneer je zelf een beker of mok meeneemt. Hoeveel korting je precies krijgt is afhankelijk van het filiaal dat je bezoekt, maar de korting kan oplopen tot €1,50. Lekker! Helaas kan daar binnenkort verandering in komen…

Extra betalen
Starbucks geeft de korting omdat er door het gebruiken van een eigen mok minder bomen gekapt hoeven te worden. Als het aan Starbucks ligt worden er in de toekomst nóg minder bomen gekapt voor wegwerpbekers. Starbucks wil namelijk extra geld vragen wanneer je geen eigen mok of beker meeneemt naar de winkel.
Eigen beker
Starbucks heeft al eerder geprobeerd minder wegwerpbekers te gebruiken door de herbruikbare bekers van Starbucks goedkoper te maken. Helaas gaf dit niet het gewenste effect en werden er nog steeds veel wegwerpbekers gebruikt. Daarom gaat Starbucks nu extra geld vragen voor het gebruiken van wegwerpbekers. Op deze manier hopen ze mensen bewuster te maken van de schade die ze aanrichten aan het milieu, zodat ze voortaan een eigen beker meenemen.

Test
Voorlopig geldt dit nog niet in Nederland, de koffieketen gaat het eerst testen in Londen. Daar gaan klanten van Starbucks binnenkort vijf cent extra betalen wanneer ze geen eigen beker meenemen naar de winkel. Wanneer dit een succes wordt gaan ze het doorvoeren in alle filialen. Voorlopig scoor jij jouw favo drankje dus gewoon nog met korting. 😉

Bron: Cosmopolitan, Starbucks | Beeld: iStock