News

Trend alert: dit is dé modekleur van 2019

Afgelopen jaar gingen we massaal aan de slag om onze muren in huis roze, mosterdgeel en groen te verven. In 2019 gaat een compleet nieuwe kleur onze harten veroveren, maak je borst maar nat voor de modekleur van 2019. Haal je verfkwast maar alvast tevoorschijn en maak plaats in je kledingkast, want net zoals elk jaar heeft Pantone weer de modekleur van 2019 gekozen. Het was even spannend maar de modekleur van 2019 is….

Modekleur 2019: Ultraviolet
Elk jaar voorspelt Pantone de kleuren voor het nieuwe jaar. Deze kleuren zien we het aankomende jaar op straat, in de winkels en in huis. Het was even spannend maar de modekleur van 2019 is: ultraviolet. Ultraviolet is een kleur dat genoemd is naar de ultraviolette stralen van bijvoorbeeld de zon. Ultraviolet als kleur is een vrij donkere en felle kleur paars, maar door zijn diepe kleur is hij perfect om te combineren met andere kleuren. “We leven in een tijd die creativiteit en verbeeldingskracht vereist. Het is dit soort inspiratie die tekenend is voor Pantone Ultra Violet als modekleur voor 2019, een paars op basis van blauw die ons bewustzijn en potentieel naar een hoger niveau tilt “, aldus Leatrice Eiseman, directeur van het Pantone Color Institute.

Modekleur 2019: Combineren & stylen
Tijdens fashionweek waren paarse, lila en violet kleuren al super populair. Ook nu zien we in de winkels steeds meer paars voorbij komen, dus om deze modekleur 2019 kunnen we niet meer heen. In 2018 zagen we deze kleur ook al volop in het modebeeld, dus we mogen nog gezellig een jaartje van deze kleur genieten. In 2017 was de kleur van het jaar ‘Greenery’, een lichte kleur groen. Hoewel groen makkelijker lijkt om te dragen is ultraviolet dé perfecte modekleur 2019 om je outfit (of interieur) net even iets extra’s te geven. Ultraviolet zorgt voor een pop of colour waardoor de rest van je outfit of interieur direct gaat stralen. Daarnaast heeft de modekleur 2019 ultraviolet een koninklijke, mysterieuze en magische vibe.

Breng jij dus binnenkort een bezoekje aan Zara, dan weet jij welke modekleur 2019 je moet afrekenen. 😉

Bron: Pantone.com, Billboard | Beeld: Getty Images