Lifestyle

Nieuwe stagiaire: Rochèll

Hi lezeressen van Girlscene,

Ik zal mezelf even voorstellen: mijn naam is Rochèll en de komende vijf maanden loop ik stage op de redactie van Girlscene in Amsterdam. Jullie zien vooral veel door mij geschreven artikelen verschijnen, maar wellicht kijk ik zo nu en dan ook eens om de hoek op Girlscene’s YouTubekanaal! Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging, en hoop veel leerzame en leuke momenten te gaan beleven. 

Ik ben te omschrijven als een nuchtere, achttienjarige mediaredactie studente met een zekere ‘passie’ voor schrijven, filmen, fotograferen en alles wat met social media te maken heeft. Al vanaf mijn middelbare school-tijd ben ik een fanatieke volger van Girlscene, dus de start van mijn zoektocht naar een nieuwe stageplaats was niet moeilijk. Zo snel als mijn mailtje was verzonden, was de uitnodiging voor een sollicitatiegesprek ook binnen. En met succes. Inmiddels typ ik nu mijn eerste artikel vanaf mijn stoel aan het ‘Girlscene-bureau’!

Inmiddels zit ik in mijn derde en laatste jaar van de opleiding Mediaredactie. Mediaredactie is een brede opleiding: je leert over het schrijven van teksten, krantenberichten, blogs en noem het maar op. Naast schrijven leer je ook hoe je omgaat met een fotocamera, maar ook veel op het gebied van filmen en editen. Een veelzijdige en goede opleiding dus. Met (uiteindelijk) mijn mbo-diploma op zak, is het plan om de opleiding Journalistiek te gaan volgen aan Hogeschool Utrecht.

Ik ben geboren en getogen in Enschede, een stad in het Oosten van Nederland. Gelijk de verklaring voor mijn lichtelijk Twentse accentje. Enschede is best een eindje reizen vanaf Amsterdam. Het grote verschil tussen die twee steden heeft er ook voor gezorgd dat ik niet zo’n held ben met het openbaar vervoer, maar gelukkig heb ik een oplossing gevonden voor de lange reistijden. Vanaf februari 2018 mag ik mezelf namelijk een inwoner van Utrecht noemen! Een nieuwe stageplaats, uit huis gaan, geen school meer… Behoorlijk wat veranderingen dus.

Naast naar school gaan doe ik gelukkig ook nog heel veel andere dingen in mijn leven. Doordeweeks korfbal ik, en daarnaast bezoek ik af en toe de sportschool. Verder behoor ik een beetje tot de standaard riedeltjes: ik spreek vaak af met vriendinnen, ben niet vies van een dansje en een drankje, en ben op zaterdagavond tot de late uurtjes in de stad te vinden. Oh ja, en een verslaving aan sushi… Die heb ik ook. In mijn vrije tijd speur ik vaak kledingsites af, en steek ik onbewust veel te veel tijd in het kijken van filmpjes op YouTube.

Ik denk dat ik het meeste wel over mezelf verteld heb. Ik kijk uit naar mijn stage, en ben benieuwd naar wat de komende tijd me gaat brengen. Jullie zien me snel weer verschijnen!

Liefs, Rochèll