News

Niamh (14) scheert hoofd kaal voor goed doel en wordt verbannen van school

Krullen, stijl, slag; wat voor type haar je ook hebt, het hebben van haar op ons hoofd lijkt voor ons heel normaal. Toch geldt dat niet voor iedereen. Denk maar eens aan meiden met kanker. Voor hen is een volle bos haar niet iets wat vanzelfsprekend is. De 14-jarige Niamh besloot daarom haar eigen haar af te scheren en te doneren aan het goede doel. Een super goede actie, maar niet iedereen was hier blij mee…

Hoofd kaalscheren
In de UK wordt de 14-jarige Niamh beschuldigd van iets verkeerd, terwijl ze alleen maar wilde helpen. In de kerstvakantie besloot Niamh Baldwin dat ze iets goeds wilde doen voor iemand anders. Compleet in de Christmas spirit besloot ze haar lange haar te doneren. Ze besloot het direct drastisch aan te pakken door haar haren compleet(!) af te scheren en te doneren aan de stichting Little Princess Trust, een organisatie die pruiken maakt voor zieke kinderen.

“Ik denk er al lange tijd over na om mijn haar af te scheren. Ik word er verdrietig van dat ik al veertien jaar van mijn lange haar heb kunnen genieten, terwijl er jonge kinderen van tien zijn zonder haar.”

Verbannen van school
De reacties op haar actie waren lovend, maar niet van haar middelbare school. Volgens de school is haar nieuwe uiterlijk not done en moet ze een sjaal om haar hoofd dragen. Daarnaast mag ze geen deel meer nemen aan haar normale lessen én mag ze haar klasgenoten niet meer zien. Volgens de decaan van Niamh is dit nu eenmaal wat er in de regels staat: “Extreme kapsels worden niet geaccepteerd.”

“De school vond het niets. Zonder uitleg waarom moest ik mijn les verlaten. Door de reactie van school voelt het net alsof ik iets slechts heb gedaan. Ik weet dat het niet zo is, maar ik word wel gestraft”, aldus Niamh. Van de school moet ze nu een sjaal dragen, maar volgens Niamh valt dit juist extra op.

Trots
Toch is iedereen in de omgeving super trots op Niamh en daarom plaatste haar moeder dit op Facebook: “Ik vind het super dapper en geweldig wat ze gedaan heeft en ik ben zó trots. Ik word er verdrietig van dat de school ervoor zorgt dat ze zich ongelukkig voelt omdat haar haar één centimeter te kort is, waardoor ze niet meer naar haar lessen kan en haar vrienden niet kan zien. Voor mij is dit discriminatie. Ik ben zo boos! Ik ben super trots op Niamh en ook al haar vrienden en familie zijn super trots. Je bent geweldig en laat niemand je iets anders wijsmaken. Ik ben teleurgesteld in de Mounts Bay School.”

Wat vind jij van de actie van Niamh? En snap jij de reactie van de school, of zouden ze hier een uitzondering moeten maken?

Bron: Unilad

Must reads 👀