Lifestyle

5 dingen die je kunt doen in De Sims 4 Honden & Katten

In het echte leven heb je geen tijd voor een hond en ben je te weinig thuis voor een kat. Eén troost: we hebben De Sims, beter bekend als de game waarmee je jouw perfecte leven kunt creëren (hallo villa! hallo dikke bankrekening! hallo perfecte vriend!). Sinds november kun je ook een kat of hond in jouw Sim-huis halen. Girlscene heeft De Sims 4 Honden & Katten uitgebreid getest en delen alle ins & outs over dit uitbreidingspakket. 

Girlscene’s Emma is De Sims-fan van het eerste uur (zij speelt het al vanaf 2001, geen grap!) en daarom was zij de aangewezen persoon om de uitbreiding te testen. Dit is wat je allemaal kunt met De Sims 4 Honden & Katten: 

Je kunt jouw trouwe viervoeter helemaal zelf ontwerpen
Ga je voor een stoere herdershond of wil je liever een fluffy Maine Coon? In dit uitbreidingspakket creëer je de viervoeter die jij wilt. Hoeft helemaal niet lang te duren, de rassen zijn gewoon kant-en-klaar. Maar met een beetje ‘kneden’ (gek woord, maar De Sims-fans weten wat ik bedoel) kun je ook jouw unieke huisdier ontwerpen. En je kunt mixen en matchen! Ik vind een Husky bijvoorbeeld super mooi, maar een beetje aan de grote kant. Daarom heb ik een Husky gekruisd met een Corgi. Tadaaa: de ideale hond! Althans, voor mij dan.

Of een ander ehm… bijzonder wezen
Omdat je heel ver kunt gaan in het creëren van een huisdier, kun je de meest originele wezens ontwerpen. Ik had er niet eens aan gedacht, maar met een beetje speurwerk op internet kwam ik erachter dat je heel simpel een wasbeer en zelfs een luipaard kunt maken. En wat dacht je van een unicorn hond! Er is niet gelogen: je kunt écht alle kanten op. Oké, eigenlijk blijven het gewoon honden en katten, maar dat vergeten we voor het gemak even. 

Jouw huisdier heeft een eigen persoonlijkheid
Als je denkt dat jouw hond of kat er apatisch bij staat en je hem steeds opdrachten moet geven, you’re wrong. Jouw huisdier heeft een eigen persoonlijkheid. Zo had ik mijn hond ‘lui’ gemaakt. Lekker makkelijk dacht ik, hoef ik niet steeds een balletje voor hem te gooien. Nou, dat heb ik geweten. Ik wilde mijn Sim laten hardlopen met de hond (dat kan, aan de lijn!), maar daar zat mijn hond to-taal niet op te wachten. Denk dus goed na over de karaktertrekken die je jouw huisdier geeft! 

Jouw huisdier kunt ziek worden
Het perfecte leven bestaat niet, zelfs niet in De Sims 4. Mijn Sim stond op het punt om de hond uit te laten, maar ineens zag hij er blauw uit. Dat kon niet goed zijn! Er zat maar één ding op; met spoed naar de dierenkliniek gaan. Daar checkte mijn Sim de trouwe viervoeter in en na even wachten werd hij geholpen. Enne, wacht even op de dierenarts in plaats van je huisdier naar de operatiekamer te brengen. Ik had mijn hond per ongeluk gecastreerd… Oeps! Beginnersfoutje, zullen we maar zeggen… 

Je kunt een dierenkliniek openen
Ik ben niet vies van een uitdaging. En daarom opende ik mijn eigen dierenkliniek! Heel eerlijk: ik snapte er op het begin geen hout van. Maar oefening baart kunst, uiteindelijk heb je het door. Je begint met het begroeten van het baasje en het huisdier in de wachtruimte. Daarna zet je het huisdier op de behandeltafel en begint het onderzoek. Je kunt onder andere zijn vacht, tanden en ogen onderzoeken. Elk onderzoek brengt je dichterbij de diagnose en de genezing (een medicijn of operatie). In totaal zijn er 32 verschillende ziektes met ieder eigen symptomen, best even puzzelen dus. Let er wel op dat het huisdier rustig blijft! Na de behandeling krijg je een beoordeling van de klant. Het is de bedoeling dat je snel werkt, goed met het huisdier omgaat en de juiste behandeling uitvoert. Best lastig, maar super leuk om te ontdekken! Bovendien zie je jouw Sim groeien in de rol als dierenarts, uiteindelijk kun je zelfs je eigen medicijnen uitvinden. Hoe cool! 

De Sims 4 Honden & Katten verkrijgbaar voor PC en Mac in Nederland en België. De adviesprijs is €27,99. Scoor de game hier

Beeld: EA